Beyoncé – 4 (2011)

Het lijkt alsof de albums van deze Texaanse Beyoncé Giselle Knowles als regen uit de lucht komen vallen maar dat valt mee, het laatste studio album ‘I am… Sasha Fierce'(Platina) stamt uit 2008. Eigenlijk volgden er daarna nog twee albums maar dat waren live registraties dus al met al klopt het dat er regelmatig muziek wordt uitgebracht. Naar ‘4’ luisterend weet ik dat ze ‘I am… Sasha Fierce’ niet gaat overtreffen. Knallers als ‘Halo’, ‘Single ladies (Put a ring on it)’ en ‘If I were a boy'(enige nr 1 hit in NL) staan hier niet op vrees ik. ‘1+1′ en ‘I Care’ zijn de openingssongs en die vallen onder de categorie pop met gitaar, vooral ‘1+1′ zou kunnen scoren, echt los gaat ze met ‘Best Thing I Never Had’ dat ook als tweede single werd gekozen en tot op heden weinig airplay krijgt. Het album gaat verder met sterke songs waarin ze, als eerder, soms zichzelf overschreewt. Samenwerking met, ook eerder vertoont, Kanye West brengt haar in het geval van ‘Party’ met ook nog eens Andre 3000 erbij ook geen nieuwe nr 1 hit denk ik. Verplicht ‘voer voor de fans’ dit album, zeker ook niet slecht gedaan maar ze kan beter. Komt 24 juni op de markt dus nog even geduld. 12 tracks met uiteraard ‘Run the World (Girls)’
AdiJos

Ps1. Opvallend tekstueel is ‘Countdown’ in de brug: My baby is a ten. We dressing to the nine. He pick me up at eight. Make me feel so lucky seven. He kiss me in his six. We be making love in five. Still the one I do this for. I’m trynna make a three. From that two. He still the one.
Hmmmnnnnnn……..
Ps2. Hoop dat het beest wat op de hoes wordt misbruikt niet ritueel geslacht is;o)

Beste Tracks: ‘1+1′,’Best Thing I Never Had’, ‘Rather Die Young’, ‘ Love On Top’ en ‘End Of Time’
Slechtste Tracks: ‘I Miss You’ en ‘Party’
3 sterren