The Script Live in Paradiso Amsterdam – SupurbGisteravond gaf de Ierse band The Script hun uitverkochte concert in de uitpuilende poptempel Paradiso in Amsterdam. Volgepakt met overwegend jong publiek en hier een daar een overjarige hippie (incluis mijzelf, alhoewel hippie?) barstte de kerk bijna uit zijn oude voegen toen stipt om 20:30 de eerste tonen de zaal in gingen. Het trio bestaande uit Mark Sheehan, Danny O’Donoghue en Glen Power knalde er de ene hit na de andere luid en duidelijk uit. Hun ‘The Script’ debuut album stamt alweer uit 2008 waarmee de wereld kennismaakte met rock muziek onder invloed van Rap, R&B en Soul. Indierock wordt ook genoemd maar dat is zo’n verzamelbak aan het worden dat meerdere labels op z’n plaats lijkt. De grootste hit van dat album was ‘The Man Who Can’t Be Moved’, wat een hele gave vertolking opleverde gisteren, de video is niet van top kwaliteit maar geeft een goede indruk. ‘We Cry’ en showstopper ‘Breakeven’ van hetzelfde album waren ook een genot om te horen en te zien. Het ‘Science&Faith’ album van vorig jaar kwam ook veelvuldig langs mede omdat ‘For The First Time’ in Nederland in ieder geval tevens de grootste hit van de heren was. De titelsong van dit album en hun laatste single ‘Nothing’ waren ook in een woord geweldig. De korte Singalong video laat goed zien hoe de sfeer was en hoe het enthousiasme van de heren oversloeg op het publiek, of was het anders om?
AdiJos

Beste Song: ‘Breakeven’ en ‘Nothing’
Slechtste Song: none