Bruno Mars – Doo-Wops en Hooligans (2010)

Vanmorgen live bij Edwin Evers, vrijdagavond de openingsact in The Voice Of Holland en in maart in uitverkocht Paradiso. Bruno, luistert ook naar Peter Hernandez JR en is buiten pas 25 jaar ook nu al een multitalent en geboren op Hawai. Schreef al mee aan hits van Flo-Rida en K’Naan en scoorde zelf mede ‘Nothin’On You’ en ‘Billioraire’. Gezegend met een lekkere stem en gevoel voor muziek is hier zijn debuutalbum. Openingstrack ‘Grenade’ blijft hangen in de top 3 maar met ‘Just The Way You Are’ scoorde hij eerder een dikke nr 1, verder op dit album een mix van ballads, poprock, R&B en Reggae, de stijl laat zich niet snel vangen want soul zou je nog kunnen toevoegen. Zou me sterk verbazen als hier niet meer hits vanaf gaan komen en we niet met een onedayfly te maken hebben. Jammer dat Lenny uit TVOH is, anders waren ze vrijdag zeker in duet gegaan.
Tekstueel is hij grappig overigens, “Treat you like a princess, oh girl you’re so delicious” en “We’re looking for something dumm to do, he baby I think I wanna marry you” en ook “You can count on me like one two three, I can count on you like four three two”. 10 tracks is normaal voor een debuutalbum maar het hadden er van mij meer mogen zijn.
AdiJos

Sterkste Tracks: ‘Runaway Baby’ en ‘Count On Me’ (begeleiding met bijna alleen gitaar, violen en bongo’s)
Minste: ‘Marry You’
4 sterren