Jonathan Jeremiah – Gold Dust (2012)

Ja zo heurt het Metropole orkest. Als je je hoofd niet boven water kunt houden zonder subsidie boor je gewoon andere inkomsten aan. Dat doen ze nu onder andere met deze Britse singer songwriter Jonathan Jeremiah. Je zou hem kunnen kennen van z’n debuut album ‘A Solitary Man’ waar ‘Heart Of Stone’en ‘Hapiness’ een gooi deden naar een hit status. Lekker in het gehoord liggende muziek en de bewuste man is gezegend met een goudomrande stem en diamanten muzikaliteit (piano en gitaar spelend) die een gevulde orkestbak eigenlijk overbodig maken. Dit album wordt daardoor grootser, bombastischer en minder poppy dan z’n vorige. Minder toegankelijk ook, al doet ‘Lazin’ In The Sunshine’, vrolijk en vlot, ook wel weer aan z’n debuut denken. Klein gitaarliedje ‘All We Need Is A Motorway’ en pianoliedje ‘Forever Shall Be Ours’ zijn een welkome afwisseling tussen het orkestgeluid.
Ik zeg, 3 sterren, van mij mag het ietsje stoerder allemaal. Zo ziet hij er ook uit namelijk.
Hij treedt 4 november, samen met Het Metropole Orkest en Michael Kiwanuka, op in het Koninklijk Theater Carré.