Muse – The 2nd Law (2012)

Muse zoals Muse hoort te zijn, zwaar, bombastisch, over geproduceerd, theatraal, hier en daar vet electronisch maar daarna weer Queen-esk, geef het maar een naam. Niet voor de hele grote massa deze muziek misschien maar dat waren ze eerder ook niet. ‘The 2nd Law is reeds hun 6de album.
We maakten van de zomer al kennis met het nieuwe geluid toen ze de pompeuze soundtrack van de afgelopen Olympische Spelen ‘Survival’ presenteerden. Geen echt grote hit mee gescoord maar een op en top Muse sound en de laatste single ‘Madness’ doet het in de hitlijsten stukken beter. Ook Muse anno 2012 herken je direct, ‘Explorers’, ‘Save Me’, ‘Big Freeze’ en eerder genoemde ‘Madness’ springen er bovenuit maar het hele album is voor de liefhebbers van deze muziek een 4 sterren aanrader.
Bijgaand de clip van ‘Madness’ die géén paar tientjes heeft gekost, schitterend.