Madonna – MDNA (Deluxe Edition 2012)

Daar is tie dan, na nogal wat gelekte tracks, twee singles is er nu het hele (studio)album. De 12de en het einde lijkt nog lang niet in zicht. Als je haar ziet in de laatste videoclips doet ze standjes die ik in m’n pubertijd nog niet nadeed en de energie spat er nog altijd af. Het inhuren van Benny Bassi, William Orbit, en Martin Solveig maakt het vast een dure productie maar de media schijnen zich drukker te maken over de tweet van DJ Deadmau5 over een onbenullig misverstand omdat Madonna iets gezegd zou hebben over drugs.
De plaat dan, hij opent sterk met ‘Girl Gone Wild’ maar zakt daarna ook direct weer in, gewaagde dance tracks die, ook na drie keer beluisteren, niet lekker in het gehoor liggen. Werk aan de winkel voor de remixers wat mij betreft. Vanaf ‘I Don’t Give A’ gaat het ietsje beter en beklijft de muziek een stuk beter. Uitschieters zijn ‘Best Friend’, ‘I’m A Sinner’ en ‘Beautiful Killer’. Natuurlijk ook de verplichte ballads ontbreken niet en zijn op MDNA ‘Masterpiece’ en ‘Fallen Free’ getiteld. Al met al, na drie keer luisteren, ga ik niet verder dan 3 sterren. Geef mij ‘Confessions on a Dance Floor'(2005) maar want deze MDNA doe mij die niet vergeten.