Emeli Sandé – Our Version Of Events (2012)

Als kersverse winnares van de Critics’ Choice Award op de Brit Awards mag ze trots zijn op dit album, op het hele afgelopen jaar en wat ze tot dusver heeft bereikt als singer/songwriter. Was ze al eerder de huisleverancier van songs- en favoriet van Simon Cowell nu dus ook zelf succesvol als zangeres. ‘Heaven’ was geen onverdienstelijke aftrap vorig jaar en staat ook nu als eerste op dit album. De Soul en R&B getinte songs variëren van up tot low tempo en van piano tot toetsen en gitaar in de lead. Creatief en met een eigen geluid kunnen we hopelijk nog jaren van haar muziek genieten. Geen echte missers op dit album maar ‘Breaking The Low’ en ‘Where I Sleep’ zijn de mindere tracks. Hoogtepunt is de laatste track wat mij betreft ‘Read All About It’. Het volgende album wordt vast wel 5 sterren. Onderstaand een schitterende akoustische versie van ‘Next To Me’ uit Jools Holland’s show.

Beste Tracks: ‘Heaven’, ‘My Kind Of Love’, ‘Mountains’, ‘Next To Me’ en ‘Read All About It’
Slechtste Tracks: geen
4 sterren