Whitney Houston (R.I.P.)

La Houston is niet meer. Afgelopen nacht (Nederlandse tijd) werd ze in de badkamer van haar hotelkamer in Beverly Hills gevonden door, oh ironie, haar bodyguard.
De kleine Whitney kreeg muziek met de paplepel binnen dankzij moeder Cissy en tante Dionne Warwick. De gospels in de kerk deden de rest. Clive Davis van platenmaatschappij Arista Records zag het in 1983 helemaal zitten met Whitney en bracht haar twee jaar later naar de top.
Helaas was ze de laatste twee decennia vooral in het nieuws vanwege drugsgebruik en persoonlijke problemen. Juist de laatste tijd leek het beter te gaan met de diva. Ze zou weer gaan acteren in de film Sparkle en was in Los Angeles om de uitreiking bij te wonen van de Amerikaanse Grammy Awards. Whitney Houston werd slechts 48.
Collega-zangeres Barbra Streisand wist het via Twitter mooi te verwoorden: “She had everything, beauty, a magnificent voice. How sad her gifts could not bring her the same happiness they brought us.”
Zomaar een paar memorabele muzikale Whitney-momenten om stil te staan bij die fenomenale strot…