Jon McLaughlin – Forever If Ever (2011)

In september is dit album al uitgekomen maar hij lag klaar om te beluisteren en eindelijk, door alle nieuwe releases heeft deze dus veel te lang geduurd. Vette plaat van deze 29 jarige, piano geschoolde, singer songwriter uit Indiana (US) en zijn eerste helemaal zelf geschreven en geproduceerde plaat ooit. Hij zei hierover: “I was able to just do exactly what I wanted to do on this record. I was able to record the songs I wanted to record and I was able to make them sound the way I wanted them to sound. It’s the first time I’ve ever produced an album”.
Het beste nummmer op deze plaat, ‘Mayby It’s Over’ wordt mede ingezongen door Xenia Martinez die schitterde in het eerste seizoen van The Voice Of America. Wat een stem en wat een combinatie.
Jon’s vorige album staat me nog vers in het geheugen, ‘Ok Now’ uit 2008 en een aantal tracks heb ik nogal vaak gedraaid. Deze plaat is meer Indie en er staan twee echte ballads op, de rest is engergiek en up tempo pianopop/rock van het beste soort. Hier en daar lijkt de muziek op Gavin DeGraw of op onze eigen Roel van Velsen maar dan met een nog betere stem.
ps. Had ik al gezegd dat hij buiten goed ook leuk was? Zie video’s.

Beste Tracks: ‘Mayby It’s Over’ feat. Xenia, ‘Without You Now’, ‘Promising Promise’ en ‘I’ll Follow You’
Slechtste Tracks: none
5 sterren