Birdy – Birdy (2011)

Haar hit ‘Skinny Love’ (cover van Bon Iver uit 2008, wie kent hem niet) is ongekend en de pianokruk kraakt letterlijk en figuurlijk onder haar talent. Deze Britse 15 jarige dochter van een concertpianiste en van oorsprong Belgische vader heet eigenlijk Jasmine van den Bogaerde en heeft buiten buitengewoon samenwerkende lekkere pianovingers ook een gouden strotje. Dit album gaat het dan ook, met of zonder kadoverpakking, waarschijnlijk lekker doen de komende weken en terecht. Eerlijk gezegd val ik er bij in slaap en zou het wat spannender mogen maar straks tijdens het kerstdiner heb ik geen bezwaar. Buiten de hoeveelheid geselecteerde covers staat er ook eigen werk op getiteld ‘Without A Word’ en ze schreef haar eerste nummer toen ze zeven was. Ambitieus is ze ook want ze spreekt nu al over een tweede album. We gaan nog veel van haar horen en deze 11 tracks (gewone versie) of 14 tracks (DeLuxe versie) gaan daar zeker aan bijdragen maar zijn wat mij betreft, evenals het poppetje zelf, nog net niet af.

Beste Tracks: ‘Skinny Love’, ‘Young Blood’, ‘1901’ en ‘People Help People’.
Slechtste Track: ‘Farewell and Goodnight’
3 sterren