Snow Patrol – Fallen Empires (2011)

Na de twee vette singles ‘Called Out In The Dark’ en ‘This Isn’t Everything You Are’ en een tegenvallende EP is tie dan eindelijk daar, officieel over 4 dagen, het verse nieuwe album. Schop iedereen het huis maar uit en zet m hard want je gaat los, en ik zeg SNOW PATROL los, op 8 van de 14 tracks. Het album had wat mij betreft een andere naam mogen hebben want de titelsong (track 6, nooit begrepen waarom je niet met de titeltrack opent) zit niet bij die 8 goeie tracks. Ook de openingstrack, ‘I’ll Never Let Go’, compleet met stemvervormer, had ook niet gehoeven van mij. Dan ‘The Weight Of Love’ en ‘The Garden Rules’ zijn ook met female backing vocals en een heel ‘Heal the World’ koor nog steeds middenmoot songs. Nee, gelukkig zijn daar dan ook, de beste nieuwe tracks op deze plaat, de typische, mooi opgebouwde piano (rock) ballads van Gary Lightbody en z’n mannen, steek je kaarsen aan, en zet je versterker hard, keihard en geniet. Vanavond staan ze in de Melkweg voor een showcase en 1 maart 2012 in Ahoy.

Ps. Had ik de FraGiel uitvoeringen van de singles al eerder genoemd? Nee? Onderstaand, ook geweldig.

Beste Tracks: ‘The Symphony’, ‘New York’, ‘Lifening’, ‘In The End’, ‘Those Distant Bells’, ‘The President’ en eerder genoemde singles
Slechtste Tracks: ‘Fallen Empires’ en ‘I’ll Never Let Go’
5 sterren