Matt Simons – With You (CDS 2012)

Matt+Simons+coverNiet nieuw dit werkelijke schitterende ‘With You’ maar van de week zat dit blijkbaar in GTST onder een ongetwijfeld slecht geacteerde scene. Schot in de roos want dit gaat de komende week veel gedraaid worden en terecht.
Het album ‘Pieces’ is van juni vorig jaar en zal door deze single ook een boost gaan krijgen. Ik ga hem in elk geval scoren.

Tom Odell – Another Love (CDS 2012)

Vorige maand kwam de EP uit van deze Londense Tom Odell, 21 jarige singer songwriter die betovert met ‘Another Love’. De EP heet ´Songs From Another Love´ en als het allemaal zo goed is heb ik weer een reden om de piano weer eens af te stoffen en het weer eens te proberen. Hij trad op bij Jools Holland en onderstaand ook dat optreden. Nog iets tot slot van deze lofzang, ik heb al verkering maar anders……..
Ps. Hier vind je de gratis download

Andy Burrows – Hometown (CDS 2012)

Hebben we hier de kerst nummer 1 al te pakken? Doe je geitenwollen sokken maar aan nu de eerste nachtvorst de greppels weer heeft bevroren en alle bladeren zijn gevallen, jeuk jezelf maar weer met de ijskrabber en doe de vaseline op je bek, pak je winterdekbed maar weer van de zolder en zet deze track KEIHARD. Ik hou d’rvan.
Tweede single alweer van het ‘Company’ album van deze voormalig zanger van de band Razorlight (America CDS 2006)
maar als beroep kunnen we officieel Zanger, Songwriter, Drummer, Gitarist noteren.
Ps. Z’n moeder moet hem maar op z’n kamer opsluiten als er audities komen voor een nieuwe Jesus Christ Superstar.

Adele – Skyfall (CDS 2012)

Daar is tie dan, het meest gehypte liedje van de afgelopen weken, de titelsong van de nieuwe Bond film. Vandaag, 50 jr geleden kwam de eerste Bond film ‘Dr. No’ uit dus is logisch, vandaag is het Global James Bond Day.
26 oktober moet de film gaan draaien en ik kan niet wachten om zowel de film alswel deze track in het groot en hard te horen. “You may have my number, you can take my name, but you’ll never have my heart….”

Julian Velard – Everybody Wants To Be Famous (CDS 2012)

‘Mr. Saturday Night’ is het 5 sterren album van vorig jaar waar ook ‘Sentimental’ als single vanaf kwam en dat je misschien kent. Deze 32 jarige Amerikaanse singer songwriter is regelmatig in het land en het video-tje stamt ook van eind vorig jaar waar hij in het Glazen Huis aanwezig was in Leiden. Nu deze single, we mogen hopen dat hij een keer een vette hit gaat scoren. Wat een stem heeft deze man.

Birdy – People Help The People (CDS 2011)

Laten we het nieuwe jaar vredig en peacefull in gaan met dit ‘People Help The People’ van oorspronkelijk Cherry Ghost, die hadden er ook een hit mee in 2007 maar dan alleen in de UK. Nu gaat de song de wereld over en het album ook natuurlijk waar ik nog steeds m’n twijfels bij heb. Zeer zeker niet bij de uitvoering van de songs en de stem van het kind. Zeker als je haar ook live eens hoort en ziet kun je alleen nog maar vol lof zijn over de prestaties dit clearsil poppetje.

Jon McLaughlin – Forever If Ever (2011)

In september is dit album al uitgekomen maar hij lag klaar om te beluisteren en eindelijk, door alle nieuwe releases heeft deze dus veel te lang geduurd. Vette plaat van deze 29 jarige, piano geschoolde, singer songwriter uit Indiana (US) en zijn eerste helemaal zelf geschreven en geproduceerde plaat ooit. Hij zei hierover: “I was able to just do exactly what I wanted to do on this record. I was able to record the songs I wanted to record and I was able to make them sound the way I wanted them to sound. It’s the first time I’ve ever produced an album”.
Het beste nummmer op deze plaat, ‘Mayby It’s Over’ wordt mede ingezongen door Xenia Martinez die schitterde in het eerste seizoen van The Voice Of America. Wat een stem en wat een combinatie.
Jon’s vorige album staat me nog vers in het geheugen, ‘Ok Now’ uit 2008 en een aantal tracks heb ik nogal vaak gedraaid. Deze plaat is meer Indie en er staan twee echte ballads op, de rest is engergiek en up tempo pianopop/rock van het beste soort. Hier en daar lijkt de muziek op Gavin DeGraw of op onze eigen Roel van Velsen maar dan met een nog betere stem.
ps. Had ik al gezegd dat hij buiten goed ook leuk was? Zie video’s.

Beste Tracks: ‘Mayby It’s Over’ feat. Xenia, ‘Without You Now’, ‘Promising Promise’ en ‘I’ll Follow You’
Slechtste Tracks: none
5 sterren