Keane – Strangeland (2012)

Twee jaar na de EP ‘Night Train’ en 4 jaar na het laatste album ‘Perfect Symmetry’ is hier dan het nieuwe album van Keane. Uitgelekt op internet en dus nog steeds niet officieel ‘uit’ (7 mei) kun je nu eindelijk alle nummers op een rij luisteren en wat een feest is dat. Na het anders klinkende ‘Perfect Symmetry’ geluid klinkt hier de oude Keane, melodieus (We Are Young, Silenced By The Night, The Starting Line, Sovereign Light Cafe), dramatisch hier en daar (Sea Fogg, Disconnected, Watch How You Go, Black Rain) maar ook up tempo (Day Will Come, On The Road). Oude sound maar met gitaar nu want Jesse Quin is permanet ingelijfd blijkbaar en geef ze eens ongelijk. Basgitaar en percussie zijn zijn specialiteit maar ik zag hem tijdens ‘An Evening With Keane’ op www.amazon.com ook de toetsen beheersen en in een band als Keane kunnen er niet genoeg keyboards worden bediend. Het album is opgenomen in de eigen studio van Tim Rice-Oxley (Sea Fog Studios in East Sussex) en vandaar de eerste album presentatie in Bexhill. Inmiddels aangekondigd op Pinkpop en een tour in Engeland, de fans kunnen alle kanten op. Op ‘Strangeland’ 12 tracks en op de DeLuxe versie krijg je er 4 bij waaronder de titelsong. Percussionist Richard Hughes zegt er nog hetvolgende over als hij zegt het gevoel heeft terug te zijn in z’n jeugd en z’n eerste ervaringen in de muziek “You can never really go back, of course. Once in a while though, after a good day, we’ll go to the local pub and talk about everything and nothing until it’s time to go home. Whatever it is that makes us Keane – that invisible glue – is still there. And you can hear it all over ‘Strangeland’”.
Beste plaat van het jaar dus 5 sterren.


Trijntje Oosterhuis – Wrecks We Adore (2012)

We kennen het verhaal, Trijn vroeg “Anouk wil je 1 track voor me schrijven?”. “Nee” zei Nouk, “Een heel album wel!!”. Gelukkig kunnen we achteraf concluderen. De pop/rock liefhebber had Trijntje allang in het zondagmiddagmatinee-jazz/ballad-boring-slaap rustig in- hoekje van de muziek opgeborgen en nu, zorgt Anouk en haar productieteam ervoor, dat ze terug is op het pop podium. Wat een productie, de stem van Trijn, de handtekening van Anouk. Aces on their places zou je kunnen zeggen. ‘Happiness’ knalt al weken uit de speakers, nu kun je alle tracks hard zetten maar vooral ‘What About My Heart’, ‘We Are Gold’. ‘Nothing At All’ en ‘Knocked Out’. Jammer dat er nog altijd voor fade-outs wordt gekozen, ik zou wel eens een goede reden willen horen van de producers. Nog een dingetje dan, de cover foto is zo geretoucheerd dat ze niet meer op zichzelf lijkt(bovenstaand is niet de coverfoto van het album). Ook jammer want de muziek, die is geweldig.
5 sterren

Hot Chelle Rae feat. New Boyz – I Like It Like That (CDS 2011)

Een collega muziekfeak schreef over ze “Te Gay, Te gestyled, Te Puber en Te Glad om beet te pakken”. Humor om te lachen;o) 5 sterren krijgen ze van mij ook niet maar 3 zeker ,als lekkere radioplaat. De vorige plaat, ‘Tonight Tonight’ was zo’n grote hit dat deze single niet werd gedraaid op de radio, dat zal nu in 2012 wel anders worden. En zie zelf maar, of ze een ‘pukkelpubermeisjespubliek’ aanspreken durf ik ook te betwijfelen maar dat die 6,5 miljoen viewers alleen maar homosuele brugklasjochies zijn geloof ik ook weer niet.

Grouplove – Grouplove (EP 2011)

Amerikaanse Indierockband met nieuwe 6 track EP waarvan de openingstrack ‘Colours’ de kar moet trekken en dat kon wel eens een hit gaan worden. Naam klinkt broeierig en communieus maar we hebben het hier over stevige goeie Indierock van een band die in Europa begint aan te slaan. Ze touren dan ook in de buurt, UK, Duitsland en Frankrijk.
AdiJos

Beste Track: ‘Colours’
Slechtste Trac’k: ‘Getaway Car’
4 sterren

The Script Live in Paradiso Amsterdam – SupurbGisteravond gaf de Ierse band The Script hun uitverkochte concert in de uitpuilende poptempel Paradiso in Amsterdam. Volgepakt met overwegend jong publiek en hier een daar een overjarige hippie (incluis mijzelf, alhoewel hippie?) barstte de kerk bijna uit zijn oude voegen toen stipt om 20:30 de eerste tonen de zaal in gingen. Het trio bestaande uit Mark Sheehan, Danny O’Donoghue en Glen Power knalde er de ene hit na de andere luid en duidelijk uit. Hun ‘The Script’ debuut album stamt alweer uit 2008 waarmee de wereld kennismaakte met rock muziek onder invloed van Rap, R&B en Soul. Indierock wordt ook genoemd maar dat is zo’n verzamelbak aan het worden dat meerdere labels op z’n plaats lijkt. De grootste hit van dat album was ‘The Man Who Can’t Be Moved’, wat een hele gave vertolking opleverde gisteren, de video is niet van top kwaliteit maar geeft een goede indruk. ‘We Cry’ en showstopper ‘Breakeven’ van hetzelfde album waren ook een genot om te horen en te zien. Het ‘Science&Faith’ album van vorig jaar kwam ook veelvuldig langs mede omdat ‘For The First Time’ in Nederland in ieder geval tevens de grootste hit van de heren was. De titelsong van dit album en hun laatste single ‘Nothing’ waren ook in een woord geweldig. De korte Singalong video laat goed zien hoe de sfeer was en hoe het enthousiasme van de heren oversloeg op het publiek, of was het anders om?
AdiJos

Beste Song: ‘Breakeven’ en ‘Nothing’
Slechtste Song: none

Bloodhound Gang – Show Us Your Hits (2010)

Hmmmm, leuk gevonden die hoes en titel, nu de hits nog. Amerikaanse rock band die bekend staan om hun grove, sexistische maar vooral ook humoristische teksten op OF recht op en neer, ik doe m’n haar met een gitaar, OF synth pop rock, muziek. Mijn idee is dat als er beats in zitten en de electronische hulpmiddelen worden ingeschakeld het best leuke muziek is. De hoeveelheid niet te verteren tracks is echter dermate hoog dat, lache teksten of niet, dit geen sterrenalbum is geworden. De hits dan, ik heb ze geteld, er staan er 4 op, ik geloof 1 nieuw nummer ‘Altogether Ooky’ (sniffing in my boxers) en de rest zijn eerder uitgebrachte albumtracks. Al met al, er zijn ook een aantal nummers super lekker en origineel maar die zou ik apart downloaden en de rest links laten liggen.
AdiJos

Beste Tracks:‘The Bad Touch’(Do It Like They Do On The Discovery Channel), ‘Fire Water Burn’ en ‘Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss’
Slechte Tracks: ‘Kiss Me Where It Smells Funny’, ‘Three Point One Four’(hoe vaak kun je Vagina schreeuwen in 1 nummer) plus de rest

1 ster