Van She – Idea of Happiness (2012)

Dansbare electropop van deze 4mans ‘Van She’, band uit Sydney. De eerdere singles, ‘Jamaica’ die supervet is en de titelsong deden het niet echt goed op de radio maar waren voer voor remixers. Zelf hebben ze ook een lange lijst remixen op hun naam staan (oa Daft Punk en Sneaky Sound System) maar nu dus ook bedreven in het maken van eigen muziek getuige dit tweede studio album. Moeite van het luisteren en kopen waard. Nieuwe single is ‘You’re My Rescue’. Lekker hoor. 4 sterren deze plaat.


Two Door Cinema Club – Beacon (2012)

Het wordt een dagtaak vanaf nu om alle albums bij te houden vrees ik dus alleen de allerbesten halen de site vanaf nu. Traditioneel komen er nogal wat albums uit het laatste kwartaal dus ook nu. Greenday, Macy Gray en Elbow, sorry maar zonde van jullie pogingen een goed album uit te brengen, na afluistering maak ik er niet meer woorden aan vuil dan voorafgaand.
Nu dan de Two Door Cinema Club, tweede album van dit Ierse trio met electro pop/indie/rock. Het eerste album uit 2010, ‘Tourist History’ heeft ze al op de kaart gezet en nu dan ‘Beacon’, dat is eigenlijk ‘Tourist History’ deel 2 geworden, catchy, up tempo en creatief en een heel eigen geluid zet dit nieuwe album op 5 vette sterren. ‘Next Year’ is het ijzersterke openingstrack maar ze gaan net zo goed door met ‘Handshake’, ‘Wake Up’, ‘Sun’ en ‘Sleep Alone’. Het album is geproduceerd door Jacknife Lee (Bloc Party, U2, REM).
Wil je ze live zien? 1 maart as zijn er nog kaarten voor de HMH.

The Pet Shop Boys – Winner (CDS 2012)

Deze Britse Synthy nichtenpop van The Pet Shop Boys (Neil Tennant ’54 en toetsenist Chris Lowe ’59) achtervolgt me al zo’n 27 jaar (West End Girls 1085) en ze zijn nooit gestopt met muziek maken, voor The Pet Shop Boys en voor anderen. Het nieuwe album ‘Elysium’ komt in September, de single ‘Winner’ is vandaag digitaal uitgekomen. Superplaat.

Mika – Celebrate (CDS 2012)

Het nieuwe album van Mika komt uit in september, The Origin Of Love wordt de titel en hierop werkt hij samen met niet minder dan Benny Benassi, William Orbit en Pharrel Williams. De laatste doet ook mee op de single, Celebratie die op uitkomen staat. Klinkt alvast veelbelovend dit.

Loreen – Euphoria (CDS 2012)

Deze Loreen (Lorine Zineb Noka Talhaoui) uit Marokko afkomstig deed in 2004 mee aan Zweedse versie van Idols en werd 4de. Gisteravond deed ze voor hetzelfde land mee aan het Eurovisie Songfestival en werd 1ste. Gaat er eindelijk weer eens een vette hit ontstaan vanuit dit ietwat stoffige, roze, kansloze avondje Europa politiek?
Ik mag het hopen want dit is qua act, zang en productie een wereldhit zeker waard.

Studio Killers – Eros and Apollo (CDS 2012)

Daar was tie opeens vorige week, in ieder geval in mijn beleving dan, de nieuwe Studio Killers. Deze Scandinavische virtuele groep muzikanten, we zullen ze waarschijnlijk nooit op een podium zien, heeft na ‘Bouncer’ de smaak te pakken. Daar mogen we nog elke dag op de radio van nagenieten maar een nieuwe plaat was al even welkom. Dit ‘Eros and Apollo’ zou je als ‘Bouncer’ deel II kunnen beschouwen, direct herkenbaar, aanstekelijk en een dikke toekomstig HIT. In de video spelen de eerder geintroduceerde striptekenmeisjes weer de hoofdrol. Mij benieuwen hoe lang ze dat volhouden. De single, ‘Eros and Apollo’, HEERLIJK!!!!

Lonsdale Boys Club – Light Me Up (CDS 2012)

Ja ik ben het me bewust, The Lonsdale Boys Club klinkt nou niet echt veelbelovend als popgroepje maar als trigger misschien juist weer wel. Als je de single versie van ‘Light Me Up’ bekijkt en hoort of de remix van Grum kun je maar tot 1 conclusie komen, vette sound. Deze lekkere plaat van dit Londonse trio is nu een paar weken uit en slaat nog niet echt aan maar daar kon zo maar eens verandering in komen.


LeLe – En Piere (CDS 2012)

Misschien dat je ‘Skinny Jeans’ (ze waren de mode ver vooruit) nog kent of ‘Neen’ van eerder dit jaar en anders gaat deze voorlopig zeker in je kop zitten. ‘En Piere’ gaat over een voice-over uit de oudheid (Piere van Ostade) maar eigenlijk blijft het een purberaal, soms tekstueel geniaal met opzwepende vette beats dikke dansplaat. Het album ‘Party Time’ heb ik nog niet afgeluisterd maar dat gaat nu snel gebeuren!!!

Madonna – MDNA (Deluxe Edition 2012)

Daar is tie dan, na nogal wat gelekte tracks, twee singles is er nu het hele (studio)album. De 12de en het einde lijkt nog lang niet in zicht. Als je haar ziet in de laatste videoclips doet ze standjes die ik in m’n pubertijd nog niet nadeed en de energie spat er nog altijd af. Het inhuren van Benny Bassi, William Orbit, en Martin Solveig maakt het vast een dure productie maar de media schijnen zich drukker te maken over de tweet van DJ Deadmau5 over een onbenullig misverstand omdat Madonna iets gezegd zou hebben over drugs.
De plaat dan, hij opent sterk met ‘Girl Gone Wild’ maar zakt daarna ook direct weer in, gewaagde dance tracks die, ook na drie keer beluisteren, niet lekker in het gehoor liggen. Werk aan de winkel voor de remixers wat mij betreft. Vanaf ‘I Don’t Give A’ gaat het ietsje beter en beklijft de muziek een stuk beter. Uitschieters zijn ‘Best Friend’, ‘I’m A Sinner’ en ‘Beautiful Killer’. Natuurlijk ook de verplichte ballads ontbreken niet en zijn op MDNA ‘Masterpiece’ en ‘Fallen Free’ getiteld. Al met al, na drie keer luisteren, ga ik niet verder dan 3 sterren. Geef mij ‘Confessions on a Dance Floor'(2005) maar want deze MDNA doe mij die niet vergeten.

Britney Spears – Femme Fatale (2011)

Deze L.A. barbie brengt officieel 29 maart haar nieuwste wapenfeit ter wereld ‘Femme Fatale’ getiteld. Moest mezelf behoorlijk motiveren dit af te gaan afluisteren maar heb alle moed verzameld en laat ik meteen maar aftrappen, alle 12 slecht. Sjesis wat een fantasieloos album door de al even talentloze pop. De eerste single van dit album ‘Hold It Against Me’ knalde de Amerikaanse Bilboard lijst binnen op de nr 1 positie en werd in NL ook een hit dus publiek is er zeer zeker voor haar muziek. Is er eigenlijk veel verschil tussen de Ke$ha’s, Rihanna’s, Kylie’s en Britney’s wat muziek betreft vraag je je af? Ja dat is er, buiten de verkoopcijfers hebben de eerdergenoemde dames stukken meer creativiteit en niet geheel onbelangrijk, bij hun blijft er nog stem over als de stemvervormer uit staat. Britney blijft te allen tijden klinken als een chipmunk of een heliumjunkie. Ik zie de dreigmail wel tegemoet maar antwoord geven doe ik niet denk ik.
AdiJos

Ps1. Mooie hoes zeg!!!
Ps2. Wie verzint er “Kiss Kiss, tip your glass, I do all you ask for but if you want my love you can only find it on the dancefloor?”

Beste Track: ‘Hold It Against Me’
Slechtste Track: ‘Drop Dead’
0 sterren