Smith & Burrows – Funny Looking Angels (2011)

Deze viel me vorige week al op, de single ‘When The Thames Froze’, WAT IS DIT MOOI.”Tell everyone that there is hope in your heart” moseskriebel halelujaha, I don’t care. Gisterochtend bij Giel, bloedgoed, ze hebben de megahit op 3FM en ze hebben gisteravond ook live in de Melkweg gestaan deze voormalige Editors zanger Tom Smith en ex-Razorlight gitarist Andy Burrows. Ze waren de heppy de peppy kerstmuziek zat en brachten een heel Kerst album uit, ‘Funny Looking Angels’ genaamd, met alternatieve kerstmuziek. En dat is gelukt. Dit mooie ‘When The Thames Froze’ is het vlaggeschip van de EP. De plaat begint met het gitzwarte bombastische ‘In The Black Winter’ om over te lopen in de single. Daarna slaan ze wat mij betreft een paar keer de plank flink mis vooral met covers als ‘Wonderfull Life’, ‘The Christmas Song’ en ‘Only You’ die compleet verkracht, bloedend en mismaakt opgenomen zijn. Ik heb direct de originele tracks opgezocht en erachteraan gedraaid om het van m’n trommelvlies te verbannen. Er blijven ook een paar goede tracks over die je WEL in de playlist kan zetten.
Oja, het budget is ook zeker niet aan de styling opgegaan, kapper en couturier waren reeds afgehaakt ruim voor het maken van de clip en foto helaas;o)

Beste Tracks: ‘When The Thames Froze’, ‘As The Snowflakes Fall’, ‘On And On’ en ‘This Ain’t New Jersey’
Slechtste Tracks: de rest
3 sterren

The Killers – The Cowboy’s Christmas Ball (CDS 2011)

Ja ook de Killers komen met nieuw werk, een Red Christmas EP in het kader van de Stop Aids Now campagne. 6 nieuwe tracks en dat werd tijd natuurlijk na het succesalbum ‘Day and Age’ uit 2008. ‘The Cowboy’s Christmas Ball’ is er 1 van want ik heb de rest nog niet kunnen beluisteren. Het is een remake van het origineel van Michael Martin Murphy uit 1991 voorzien van een Killers sausje. En ik hou d’rvan, misschien moet je hem twee keer beluisteren maar dan vind je hem vast leuk. En anders….pak je toch gewoon die meer traditionele Killerskerstkraker van vorig jaar ‘Boots’ genaamd. Ook heerlijk.

Annie Lennox – A Christmas Cornucopia (2010)

Sinds ik haar een paar jaar geleden live heb gezien ben ik een nog grotere fan van haar. Engelen klinken vast en zeker als deze Schotse Annie (1954), wat een zuivere mooie stem heeft ze. Toch ga ik iedereen behoeden voor een miskoop want dit album moet je, al zingt ze nog zo mooi, maar eens niet aanschaffen. Wat een saaie afgezaagde ouwe kerstnachtmis muziek MAARRRRRR als je je erdoorheen hebt geworsteld kom je opeens, als laatste en 12de track ‘Universal Child’ tegen en dat bedoel ik maar, zoooo mooi en enige eigen nieuwe song. Ze heeft het nummer dat op single is uitgebracht tijdens een optreden in American Idols vertolkt en mag zo in de playlist ‘klassiekers’. Zo kan een kerstplaat ook klinken, zonder bellen en al dan niet ondervoed kinderkoor (alhoewel heel zeker ben ik er niet van, ik hoor wel iets wat er op lijkt). Opbrengst kom ten goede van de ‘Annie Lennox Foundation’. Kopen die single dus en laat de rest van het album in de (digitale) schappen achter.

AdiJos
Slechtste Annie Lennox album aller tijden (11 tracks)
Beste Annie Lennox Single sinds jaren ‘Universal Child’

Klik hier voor meer kerstmuziek