Anouk – Birds (CDS 2013)

anouk-stelt-songfestivalnummer-birds-voor-video-id4204169-1000x800-nJa eindelijk, nog nooit was ik zo nieuwsgierig naar een songfestivalinzending als deze. Sublieme track, met een knipoog naar het jaren 70 geluid, wat meerdere artiesten hip vinden op dit moment. I don’t care if it fails during the Eurovision Song Contest, she’s already the best. Bonnie Tyler (is competing on behalf of the UK) eat your heart out.

Biffy Clyro – Black Chandelier (CDS 2013)

Biffy-Clyro_01Dit is de eerste single van het volgende week uitkomende album ‘Opposites’. Deze Schotse alternatieve rock band, Biffy Clyro, is actief sinds 2002, brengt nu z’n zesde album uit waarvan de laatste ‘Only Revolutions’ redelijk verkocht heeft en een alarmschijf single, ‘Many Of Horror’ voort bracht. Als je hem hoort ken je ‘m wel. Ook niet te versmaden. Net als deze, incluis mooie clip, hitpotentie all over the place.

Di-Rect & Kernkoppen – Say Something (CDS 2012)

Supergoeie nieuwe plaat van DI-RECT en Kernkoppen (waar komen al die NL hiphoppers toch allemaal ineens vandaan?) Het wachten wordt op het nieuwe album van Di-Rect dat in 2013 moet volgen en de vraag blijft dus nog even of ze ‘Time Will Heal Our Senses’ (2011) kunnen overtreffen.

Pink – Try (CDS 2012)

Ik had de American Music Awards show nog niet gezien van 19 november jl. Wat een show is dat zeg. Justin Bieber won er maar liefst 3 maar het beste optreden was denk ik van Pink. Niet echt een nieuwe single meer maar wat een goede plaat is dat zeg!!!!!
Het album ‘The Truth About Love’ is Pinks 6de album maar haar 1ste nummer 1 in de Bilboard albumlijst ooit in de US!!!!
Ps. Let op de stoel die wordt gegooid tijdens de performance, volgens mij had die DOOR het raam gemoeten in plaats van ernaast….

Beth Hart – Bang Bang Boom Boom (2012)

Moet je een album met zo’n titel serieus nemen? Ja, als het van Beth Hart komt zeker. Dit album met invloeden van de Blues, Gospel en Rock is een stuk positiever van geest dan we doorgaans zijn gewend van haar. Op dit 6de album van de 40 jarige Amerikaanse Beth zijn onderwerpen als geluk en liefde te horen in plaats van de kommer en kwel waar ze de andere platen mee vol zong. American sound, misschien voor Nederland hier en daar te Amerikaans, luister eens naar ‘Spirit Of Souls’ en ‘Swing My Thing Back Around’ en oordeel zelf. Gezegend met een lekkere rauwe soul en jazzy stem heeft ze een aantal hele goede composities op dit album ingezongen en gemaakt. Andere hoogtepunten zijn ‘Caught Out In The Rain’ en ‘There In Your Heart’ wat dit album op 4 dikke sterren laat eindigen.
21 November staat ze in Tivoli in Utrecht.

Muse – The 2nd Law (2012)

Muse zoals Muse hoort te zijn, zwaar, bombastisch, over geproduceerd, theatraal, hier en daar vet electronisch maar daarna weer Queen-esk, geef het maar een naam. Niet voor de hele grote massa deze muziek misschien maar dat waren ze eerder ook niet. ‘The 2nd Law is reeds hun 6de album.
We maakten van de zomer al kennis met het nieuwe geluid toen ze de pompeuze soundtrack van de afgelopen Olympische Spelen ‘Survival’ presenteerden. Geen echt grote hit mee gescoord maar een op en top Muse sound en de laatste single ‘Madness’ doet het in de hitlijsten stukken beter. Ook Muse anno 2012 herken je direct, ‘Explorers’, ‘Save Me’, ‘Big Freeze’ en eerder genoemde ‘Madness’ springen er bovenuit maar het hele album is voor de liefhebbers van deze muziek een 4 sterren aanrader.
Bijgaand de clip van ‘Madness’ die géén paar tientjes heeft gekost, schitterend.

Andy Burrows – Keep On Moving On (CDS 2012)

Ooit drummer in Razolight (hitfeit ‘America’ uit 2006), vorig jaar bracht Andy een kerstalbum samen met Tom Smith (frontman van The Editors) en nu dan een heus eigen solo album ‘Company’ genaamd maar eerst even aandacht voor de single. En wat voor eentje. ‘Keep On Moving On’ krijgt een dikke tip status wat mij betreft.
Voor de zekerheid nog een liedje bijgevoegd ‘Because I Know That I Can’, ook super mooi.


Two Door Cinema Club – Beacon (2012)

Het wordt een dagtaak vanaf nu om alle albums bij te houden vrees ik dus alleen de allerbesten halen de site vanaf nu. Traditioneel komen er nogal wat albums uit het laatste kwartaal dus ook nu. Greenday, Macy Gray en Elbow, sorry maar zonde van jullie pogingen een goed album uit te brengen, na afluistering maak ik er niet meer woorden aan vuil dan voorafgaand.
Nu dan de Two Door Cinema Club, tweede album van dit Ierse trio met electro pop/indie/rock. Het eerste album uit 2010, ‘Tourist History’ heeft ze al op de kaart gezet en nu dan ‘Beacon’, dat is eigenlijk ‘Tourist History’ deel 2 geworden, catchy, up tempo en creatief en een heel eigen geluid zet dit nieuwe album op 5 vette sterren. ‘Next Year’ is het ijzersterke openingstrack maar ze gaan net zo goed door met ‘Handshake’, ‘Wake Up’, ‘Sun’ en ‘Sleep Alone’. Het album is geproduceerd door Jacknife Lee (Bloc Party, U2, REM).
Wil je ze live zien? 1 maart as zijn er nog kaarten voor de HMH.

Moke – Collider (2012)

Het derde album van de polderrockband Moke is uit, misschien had je de single ‘Burning the Ground’ al gehoord want die slaat best aan op de radiozenders. Het album, de muziek en de heren zelf zijn minder ‘zwart’ dan voorheen. Kleurrijker, catchier, breder zijn termen die ze zelf bezigen als het over hun nieuwe geluid gaat. Wie ben ik om dat tegen te spreken want het klopt ook. Ze als rechtop en neer gitaarrockband neerzetten zou dus ook niet meer kloppen en dat sluit ook goed aan op hun doelstelling, zoveel en zovaak mogelijk spelen, waar ook ter wereld.
Beste tracks zijn ‘Tears’, ‘Burning the Ground’, ‘Opening Up’ en ‘Lessons to Learn’ en echte slechte tracks zijn niet te vinden. Kopen die hap dus.