Andy Burrows – Hometown (CDS 2012)

Hebben we hier de kerst nummer 1 al te pakken? Doe je geitenwollen sokken maar aan nu de eerste nachtvorst de greppels weer heeft bevroren en alle bladeren zijn gevallen, jeuk jezelf maar weer met de ijskrabber en doe de vaseline op je bek, pak je winterdekbed maar weer van de zolder en zet deze track KEIHARD. Ik hou d’rvan.
Tweede single alweer van het ‘Company’ album van deze voormalig zanger van de band Razorlight (America CDS 2006)
maar als beroep kunnen we officieel Zanger, Songwriter, Drummer, Gitarist noteren.
Ps. Z’n moeder moet hem maar op z’n kamer opsluiten als er audities komen voor een nieuwe Jesus Christ Superstar.

Passenger – All The Little Lights (2012)

Buiten het werkelijk nog steeds schitterende ‘Let Her Go’ is er ook een album uit van deze Britse singer songwriter, Mike Rosenberg genaamd, maar de hele band draagt zijn naam. Dit ‘All The Lights’ is het 5 de album reeds maar ik zou liegen als ik het eerdere werk van ze ken. Dit jaar stonden ze in het voorprogramma van de eveneens als een komeet omhoog schietende ster Ed Sheeran. ‘Let Her Go’ is weken geleden door 3FM opgepikt en dreigt één van de grootste hits van het jaar te worden dus het album waar het vanaf komt checken lijkt op z’n plaats. En, geloof mij, als je ‘Let Her Go’ goed vindt, berg je dan maar want dan gaat dit album niet uit je speler waarschijnlijk. Wat een goeie plaat, weinig electronica, (akoustische)gitaar, piano, orgeltje en blazertjes hier en daar, noem het folk, indie op pop, I don’t care. Hier en daar niet makkelijk, soms zwaar maar oh zo mooi. Uitschieters zijn eerder genoemde single, maar ook ‘Circles’, ‘All The Lights’, ‘Staring At The Stars’ en ‘Life’s For the Living’. In dat laatste liedje zingt hij, met z’n herkenbare fragile stem, “Smile for the living, Get what you need and give what you’re given, Life’s for the living so live it, Or you’re better of dead”. Open deur of niet, ik heb het van tijd tot tijd even nodig, zo’n tekst.
5 sterren, kopen die plaat dus.

Kodaline – All I Want (CDS 2012)

Afgelopen maandagavond de slotscene van Grey’s Anatomy gezien en gehoord? Juist, die plaat is gewoon op single al een tijdje uit. Supertrack van de in eigen beheer uitgebrachte EP van dit kwartet uit Ierland die sinds maart dit jaar een Facebookpagina hebben. Veelbelovend en dit ‘All I Want’ verdiend het een hit te worden.


Scouting For Girls – The Light Between Us (2012)


Als je aanstekelijke britpop hoort met veel piano en ladidaladidaaahaaa dan is het op zeker de nieuwe Scouting For Girls. Lache naam en super popmuziek van de heren uit London. De naam is afgeleid van het eerste scouting handboek aller tijden (1908) ‘Scouting for Boys’ genaamd, met de verbastering hiervan willen ze aangeven dat ze eigenlijk helemaal niet willen opgroeien. Hun vorige album ‘Everybody wants to be on TV (2010)’ bracht een aantal hits op met ‘This ain’t a love song’ als grootste. Nu wederom 11 tracks met hitpotentie en vooral lekker in het gehoor liggende britpop. Grotendeels up tempo maar ‘ikhouvanjouenblijfjetrouw’ kunnen ze ook en de afsluiter op het album is een heuse kerstkraker ‘Make This Last One’. Haleluhja, ik doe het voor. 5 sterren.
Ps. Leuke zanger ook, vandaar dat extra picje.

Two Door Cinema Club – Beacon (2012)

Het wordt een dagtaak vanaf nu om alle albums bij te houden vrees ik dus alleen de allerbesten halen de site vanaf nu. Traditioneel komen er nogal wat albums uit het laatste kwartaal dus ook nu. Greenday, Macy Gray en Elbow, sorry maar zonde van jullie pogingen een goed album uit te brengen, na afluistering maak ik er niet meer woorden aan vuil dan voorafgaand.
Nu dan de Two Door Cinema Club, tweede album van dit Ierse trio met electro pop/indie/rock. Het eerste album uit 2010, ‘Tourist History’ heeft ze al op de kaart gezet en nu dan ‘Beacon’, dat is eigenlijk ‘Tourist History’ deel 2 geworden, catchy, up tempo en creatief en een heel eigen geluid zet dit nieuwe album op 5 vette sterren. ‘Next Year’ is het ijzersterke openingstrack maar ze gaan net zo goed door met ‘Handshake’, ‘Wake Up’, ‘Sun’ en ‘Sleep Alone’. Het album is geproduceerd door Jacknife Lee (Bloc Party, U2, REM).
Wil je ze live zien? 1 maart as zijn er nog kaarten voor de HMH.

Kane – Come Together (CDS 2012)

Ook bij de nieuwe Kane single vallen de toetsten op in vergelijking met de vorige plaat, ook bij deze heren volgt er snel, 23 november, een heel, gelijknamig, album. Als dat net zo goed is gelukt als deze track wordt het een voltreffer. Zowel deze singletrack als het hele album moet een hele positieve worden volgens Dinant en Dennis. De plaat is geproduceerd door Dinant samen met Reyn Ouwehand en gemixt door Cenzo Townshend (o.a. Snowpatrol, Florence & The Machine)

Anne Soldaat – Anne Soldaat (2012)

Je zou m kunnen kennen uit de liveband van Tim Knol en van DWDD en misschien ook wel van eerdere solo projecten. Anne Soldaat (47 jarige NL singer/songwriter/gitarist) rockt er op dit laatste, vorige maand uitgekomen, album lekker op los. Hier en daar catchy, poppy, rock, up en mid tempo en af en toe een tranentrekker maar wel een stoere dan (If, Puple Heart, Seeing Sounds en Salted). Beste tracks zijn ‘Maybe’ de single, ‘On My Way’ en ‘He Pacifier’.
4 dikke sterren deze plaat.
Optreden zien kan bijvoorbeeld 18 november Utrecht Tivoli of 2 december Rotterdam Rotown.

Two Door Cinema Club – Beacon (2012)

Eindelijk weer eens een album review op josbisschop.com maar dan direct ook een hele vette. Dit Noord Ierse trio leverde met hun eerste album ‘Tourist History (2010)’ ook al een pracht exemplaar af maar het werd niet echt million selling zullen we maar zeggen. Singles toen als ‘Undercover Martyn’ en ‘Something Good Can Work’ hadden zeker potentie maar ook die kregen de ‘club’ niet in de hitparades. Misschien de nieuwe single ‘Sleep Alone’ van dit spiksplinternieuwe album dan, ze verdienen het namelijk al is het zeker niet het beste nummer van de plaat.
Het album verder bevat stuk voor stuk goed geproduceerde nummers met uptempo beats waar ze de komende tijd weer de zalen mee plat gaan spelen. Oa. in Paradiso op 17 november a.s. of volgend jaar in de HHM op 1 maart 2013.

Morning Parade – Under The Stars (CDS 2012)

Eerder al in 2010 op single verschenen vandaar dat hij zo bekend klinkt maar wat een goed plan om het gewoon nog een keer te doen. Komt van hun debuutalbum ‘Morning Parade’ dat net uit is, die zal ik binnenkort laten langskomen hier. De single is in ieder geval supervet. Dat Indie ook prima tot dance te remixen is bewijst hier de Labyrinth Ear Remix weer eens.