The Killers – Runaways (CDS 2012)


Battle Born wordt het nieuwe album dat over een paar maanden klaar moet zijn. Dan zitten we 4 jaar na het succesvolle Day & Age, mag het dan alsjeblieft… Als opwarmer hier de spiksplinternieuwe single die alles heeft wat een Killers plaat moet hebben. Opzwepend refrein en een dromerig couplet. I love it.

Scritti Politti – Absolute (Best Of)(2011)

Absolute het eerste Best Of album van deze band uit Leeds, eigenlijk nu alleen nog Green Gartside, oprichter met hoge unieke stem. Eerste single ooit ‘Skank Bloc Bologna’ in 1978 zou ik als mislukt bestempelen, zowel muzikaal als commercieel. Nee, dan ging het in de in de eighties beter met ‘Absolute’, ‘The Word Girl’ en ‘Oh Patti (Don’t Feel Sorry For Loverboy)’ want dat waren knijters van hits. Geweldig die oude videoclip van ‘Absolute’ zowel muzikaal als de outfits. Hij brengt nog steeds nieuwe muziek uit maar zonder al te groot succes helaas, de laatste twee tracks van dit album zijn ook nieuw, ‘A Day Late and a Dollar Short’ en ‘A Place We Both Belong’, ik vind ze in ieder geval wel lekker. Deze 18 tracks verzamelaar hoort wederom in je muziekmap thuis.
AdiJos

Beste Tracks: ‘Absolute’, ‘Wood Beez (Pray Like Aretha Franklin), ‘The Word Girl’ en natuurlijk ‘Oh Patti ….’
Slechtste Tracks: ‘Skank Bloc Bologna’ en ‘Sweetest Girl’. De laatste was in de versie van Madness stukken beter.
4 sterren

Holy Ghost! – Holy Ghost! (2011)

Net in Paradiso gestaan deze jeugdvrinden Nick Millhiser en Alex Frankel. Misschien soms vocaal (en instrumentaal trouwens ook) had het iets uitdagender gemogen maar in de laatste track hoor ik toch opeens een gitaar en een koortje. Iets te laat misschien? Nee hoor, ook de rest van het album is uitstekend gelukt. 2011 dance en disco volgens deze New Yorkers beloofd meer voor in de toekomst. ‘Hold On’, supertrack, is trouwens al een nummer uit 2008 dus het werd tijd dat ze er een album omheen gingen bouwen. Lekker vrijdagavond album.
AdiJos

Beste Track: ‘Some Children’, ‘Static On The Wire’ en ‘Hold On’
Slechtste Track: ‘Say My Name’
4 sterren

Hurts – Stay (CDS 2011)


Belachelijke goeie track als derde single van het album ‘Happiness’ van deze eigentijdse versie van de Pet Shop Boys. Jammer dat ze nog niet echte lekker doorbreken, ook met de kerstsingle niet gelukt. Misschien met deze.
AdiJos