Armin van Buuren ft. Trevor Guthrie – This Is What It Feels Like (CDS 2013)

Wat een dag gisteren en wat een mooie koningin hebben we gekregen. De koning van gisteren was eigenlijk natuurlijk Armin van Buuren. Z’n aandeel in de Bolero was wat mager maar er stond een schuif bij de eindregie niet helemaal open heb ik begrepen. Ook was het de bedoeling, kreeg hij vlak voor het optreden door, dat Armin tijdens zijn optreden naar de boot van de Alex en Max zou lopen om ze daar een hand te geven. Armin had daar wat moeite mee omdat hij toch met een optreden bezig was en een paar duizend man voor z’n neus had te vermaken, reactie van Alex was toen: “als Armin niet naar ons kan komen, komen we naar Armin”!!!!! Luister ook naar Track Delight van week 15.

Moke – Collider (2012)

Het derde album van de polderrockband Moke is uit, misschien had je de single ‘Burning the Ground’ al gehoord want die slaat best aan op de radiozenders. Het album, de muziek en de heren zelf zijn minder ‘zwart’ dan voorheen. Kleurrijker, catchier, breder zijn termen die ze zelf bezigen als het over hun nieuwe geluid gaat. Wie ben ik om dat tegen te spreken want het klopt ook. Ze als rechtop en neer gitaarrockband neerzetten zou dus ook niet meer kloppen en dat sluit ook goed aan op hun doelstelling, zoveel en zovaak mogelijk spelen, waar ook ter wereld.
Beste tracks zijn ‘Tears’, ‘Burning the Ground’, ‘Opening Up’ en ‘Lessons to Learn’ en echte slechte tracks zijn niet te vinden. Kopen die hap dus.

Kane – Come Together (CDS 2012)

Ook bij de nieuwe Kane single vallen de toetsten op in vergelijking met de vorige plaat, ook bij deze heren volgt er snel, 23 november, een heel, gelijknamig, album. Als dat net zo goed is gelukt als deze track wordt het een voltreffer. Zowel deze singletrack als het hele album moet een hele positieve worden volgens Dinant en Dennis. De plaat is geproduceerd door Dinant samen met Reyn Ouwehand en gemixt door Cenzo Townshend (o.a. Snowpatrol, Florence & The Machine)

Rigby – Solid Ground (2011)

Rigby’s frontman Christon Kloosterboer, ja die je kent van Idols 3 maar ik hoop ook van het eerste album ‘Everything Must Go’ uit 2009 en een handje vol ‘net niet’ hits. Dit nieuwe album (uitgebracht eind vorig jaar) ‘Solid Ground’ genaamd mag iets meer onder de aandacht komen. De titelsong als opener is direct lekker, up tempo radio rock, die goed is opgebouwd en makkelijk in het gehoor ligt. Er volgen meer up tempo maar ook mid tempo en rock ballad achtige songs die stuk voor stuk lekker in het gehoor liggen en hier en daar op Robbie Williams of Snow Patrol lijken. Dit gezegd hebbende vind ik tevens dat het hitgehalte hoog is te noemen en het album meer aandacht zou verdienen dan het nu krijgt. Bij deze, kopen die hap, steunen die gasten want het is zeer de moeite waard. Onderstaand de video van de titelsong van alweer een jaar geleden.
Op hun site lees ik dat de opnames gestart zijn voor het 3de album.
4 sterren

Beste Tracks: ‘Solid Ground’, ‘Always You’, ‘This Is Your Life’ en ‘Let Go’.

Anouk – I’m A Cliche (CDS 2011)

Op haar eigen site wordt ‘I’m A Cliche’ (Alarmschijf afgelopen week op 538) als tweede single aangekondigd, wie telt er mee?
1. Killer Bee
2. Down and Dirty
3. To Get Her Together
4. I’m A Cliche
Nou heeft Anouk eerder een flopje gehad maar niet zo’n grote als de titelsong van haar laatste album als single. Geheel onterecht zou ik willen zeggen, ik heb het album al eerder de hemel in geschreven, en daar hoort de ‘I’m A Cliche’ single zeker bij. Niet zeuren of liegen dus Anouk (of Ilse de Lange bashen op Twitter), teleurstellingen horen er bij in het grote mensen leven. Dit wordt op zeker weer een hit, zeker met je 538 vrienden. (dit is haar 14de alarmschijf!!!!)
Bij gebrek (nog) aan een video hier de audiotrack.