Rizzle Kicks – Down With The Trumpets (CDS 2012)

Laten we Pinksteren eens swingend aftrappen met Rizzle Kicks. Nieuw uit London (geboren Brighton), het debuut album kwam vorig jaar al uit ‘Stereo Typical’ genaamd en deze track, ‘Down With The Trumpets’ lijkt nu door te breken. Terecht, je wordt er vrolijk van. Pas op, ze zijn onder de twintig, je kunt er nog lang plezier/last van hebben dus.

Lloyd – Dedication To My Ex (Miss That) ft. Andre 3000 (2012)

De video van dit nummer van Lloyd is op sommige kanalen al september vorig jaar gepost dus van echt hot en nieuw kunnen we niet meer spreken. Op YouTube ietsje later maar daardoor al wel meer dan 3 miljoen keer bekeken. Dit is de gekuisde versie, de NL radio versie laat veelvuldig het koosnaampje voor de vrouwelijke foef langskomen en dat kan natuurlijk helemaal niet op zo’n net kanaal als YouTube. Lloyd komt 15 maart naar Amsterdam en treedt op in de Amstelkerk, hoe kuis zal die versie worden???
Al met al, een BEREPLAAT dit ‘Dedication To My Ex’, zelfs ik kan er niet bij stil blijven zitten/staan.

Ps. Lil Wayne doet ook nog mee trouwens.

Snoop Dogg & Wiz Khalifa – Young, Wild & Free Ft. Bruno Mars (CDS 2011)

Uit de film ‘Mac and Davin go to High School’ waarin Snoop the cool guy en Wiz the nerd speelt komt deze keiharde hit die al bijna 4 miljoen hits op YouTube heeft. Bruno Mars zijn aandeel heeft hier zeker aan bijgedragen. Let ook op de grappige tekst en de in een hoestbui schietende geluiden van Snoop. Geweldig!!!!

so what we get drunk
so what we smoke weed
we’re just having fun
we don’t care who sees

Scritti Politti – Absolute (Best Of)(2011)

Absolute het eerste Best Of album van deze band uit Leeds, eigenlijk nu alleen nog Green Gartside, oprichter met hoge unieke stem. Eerste single ooit ‘Skank Bloc Bologna’ in 1978 zou ik als mislukt bestempelen, zowel muzikaal als commercieel. Nee, dan ging het in de in de eighties beter met ‘Absolute’, ‘The Word Girl’ en ‘Oh Patti (Don’t Feel Sorry For Loverboy)’ want dat waren knijters van hits. Geweldig die oude videoclip van ‘Absolute’ zowel muzikaal als de outfits. Hij brengt nog steeds nieuwe muziek uit maar zonder al te groot succes helaas, de laatste twee tracks van dit album zijn ook nieuw, ‘A Day Late and a Dollar Short’ en ‘A Place We Both Belong’, ik vind ze in ieder geval wel lekker. Deze 18 tracks verzamelaar hoort wederom in je muziekmap thuis.
AdiJos

Beste Tracks: ‘Absolute’, ‘Wood Beez (Pray Like Aretha Franklin), ‘The Word Girl’ en natuurlijk ‘Oh Patti ….’
Slechtste Tracks: ‘Skank Bloc Bologna’ en ‘Sweetest Girl’. De laatste was in de versie van Madness stukken beter.
4 sterren