Biffy Clyro – Black Chandelier (CDS 2013)

Biffy-Clyro_01Dit is de eerste single van het volgende week uitkomende album ‘Opposites’. Deze Schotse alternatieve rock band, Biffy Clyro, is actief sinds 2002, brengt nu z’n zesde album uit waarvan de laatste ‘Only Revolutions’ redelijk verkocht heeft en een alarmschijf single, ‘Many Of Horror’ voort bracht. Als je hem hoort ken je ‘m wel. Ook niet te versmaden. Net als deze, incluis mooie clip, hitpotentie all over the place.

Kodaline – Perfect World (CDS 2013)

Kodaline _Shot 1_032_F2‘All I Want’ van vorig jaar, hun eerste hit, was al niet te versmaden. Ze hebben tot nu toe alléén nog een EP op hun naam staan ‘The Kodaline’ genaamd maar op hun twitterpagina staat te lezen “4 Young Gentlemen from Dublin that play music. x Debut album ‘In A Perfect World’ released March 25th 2013″
Kan niet wachten want deze titeltrack is ook al weer, net als ‘All I Want’, geweldig.

Muse – The 2nd Law (2012)

Muse zoals Muse hoort te zijn, zwaar, bombastisch, over geproduceerd, theatraal, hier en daar vet electronisch maar daarna weer Queen-esk, geef het maar een naam. Niet voor de hele grote massa deze muziek misschien maar dat waren ze eerder ook niet. ‘The 2nd Law is reeds hun 6de album.
We maakten van de zomer al kennis met het nieuwe geluid toen ze de pompeuze soundtrack van de afgelopen Olympische Spelen ‘Survival’ presenteerden. Geen echt grote hit mee gescoord maar een op en top Muse sound en de laatste single ‘Madness’ doet het in de hitlijsten stukken beter. Ook Muse anno 2012 herken je direct, ‘Explorers’, ‘Save Me’, ‘Big Freeze’ en eerder genoemde ‘Madness’ springen er bovenuit maar het hele album is voor de liefhebbers van deze muziek een 4 sterren aanrader.
Bijgaand de clip van ‘Madness’ die géén paar tientjes heeft gekost, schitterend.

Moke – Collider (2012)

Het derde album van de polderrockband Moke is uit, misschien had je de single ‘Burning the Ground’ al gehoord want die slaat best aan op de radiozenders. Het album, de muziek en de heren zelf zijn minder ‘zwart’ dan voorheen. Kleurrijker, catchier, breder zijn termen die ze zelf bezigen als het over hun nieuwe geluid gaat. Wie ben ik om dat tegen te spreken want het klopt ook. Ze als rechtop en neer gitaarrockband neerzetten zou dus ook niet meer kloppen en dat sluit ook goed aan op hun doelstelling, zoveel en zovaak mogelijk spelen, waar ook ter wereld.
Beste tracks zijn ‘Tears’, ‘Burning the Ground’, ‘Opening Up’ en ‘Lessons to Learn’ en echte slechte tracks zijn niet te vinden. Kopen die hap dus.

The Script – #3 (Deluxe Version 2012)

En daar is tie dan, twee jaar na het succesalbum ‘Science and Faith’ album, de derde langspeler. Critici hoor ik al zeggen: “meer van hetzelfde deze plaat”, Ierse piano/gitaar pop maar de fans van dit genre smullen ervan. Heb al eerder genoemd dat de leadzang live de laatste paar keren dat ik ze op tv zag erbarmelijk slecht was maar ik ze in Paradiso zeer zeker wel goed vond vorig jaar. De plaat heeft minder ballads dan de vorige en is hierdoor meer vrolijk/up tempo. Aanrader dus, zeer zeker de deluxe versie met daarop extra 4 vette livetracks, gedubt of niet, ze klinken vet. Ook een extra ‘Hall of Fame’ op de deluxe versie maar dan zonder will i’am. Enige kritische noot betreft de albumart, weet niet welke kunstenaar deze foto’s heeft bewerkt maar dit had niet gehoeven.
Beste tracks: ‘Hall of Fame (ft. will i’am)’, ‘Six Degrees of Separation’, ‘If You Could See Me Now’ eigenlijk alles
Slechtste tracks: none


The Killers – Battle Born (Deluxe Edition 2012)

Was dit nou zo moeilijk? Doen waar je goed in bent? Ik maak grappen natuurlijk want ik onderschat het proces van het tot stand komen van een album echt niet. Het gigantische succes van de voorganger ‘Day & Age(2008)’ en de daaropvolgende wereldtournee is de heren niet in de -Las Vegas glitter- kleren gaan zitten en ze wilden een pauze. Dat is gelukt. De zanger Brandon Flowers had ietsje minder vakantie nodig en maakte een niet onverdienstelijk solo uitstapje (Flamingo 2010) en nu is hier dan het nieuwe band werk.
De ‘Battle Born’ titel voorspelt een gillende gitaren en een up tempo rock plaat. Gedeeltelijk hebben we die ook gekregen maar ook de zwoele, zweverige melodieuze sound is er ook nog steeds. ‘Flesh and Bone’, de openingstrack beluisteren en je bent direct verkocht. Wat een track. En het gaat verder met de single ‘Runaways’ en ‘Miss Atomic Bomb’, nog steeds uptempo, dan ietje rustiger met ‘Here With Me’ en ‘Heart of a Girl’ maar altijd, steeds weer, die lekkere Killers sound. Laat ik ook vooral de titeltrack niet vergeten, als laatste op het album maar misschien wel de beste. Op de deluxe versie nog 3 bonustracks (dance) waar je nog verder mee uit je plaat kan gaan. Ik lust er wel pap van. De hele plaat lang. Laat de remixers ook maar aanrukken trouwens, genoeg tracks die zich ervoor lenen. Jacques Lu Cont heeft de eerste te pakken van de openingstrack, wat een vette remix is dat van Flesh and Bone en staat ook op de deluxe versie van dit album.


Blur – Under The Westway (CDS 2012)

Man, man, man, wat is er veel goeie muziek uit op dit moment. Moet je dit nou weer eens horen, de heren die doorgaans hele goeie albums uitbrengen (7), en niet onverdienstelijk, maar zelden of nooit echte hits scoren proberen toch weer eens een single. Blijven proberen zou ik zeggen, het zou toch een keer moeten lukken met zulke mooie muziek. Het nieuwe album komt naar zeggen volgend jaar pas.

Keane – Strangeland (2012)

Twee jaar na de EP ‘Night Train’ en 4 jaar na het laatste album ‘Perfect Symmetry’ is hier dan het nieuwe album van Keane. Uitgelekt op internet en dus nog steeds niet officieel ‘uit’ (7 mei) kun je nu eindelijk alle nummers op een rij luisteren en wat een feest is dat. Na het anders klinkende ‘Perfect Symmetry’ geluid klinkt hier de oude Keane, melodieus (We Are Young, Silenced By The Night, The Starting Line, Sovereign Light Cafe), dramatisch hier en daar (Sea Fogg, Disconnected, Watch How You Go, Black Rain) maar ook up tempo (Day Will Come, On The Road). Oude sound maar met gitaar nu want Jesse Quin is permanet ingelijfd blijkbaar en geef ze eens ongelijk. Basgitaar en percussie zijn zijn specialiteit maar ik zag hem tijdens ‘An Evening With Keane’ op www.amazon.com ook de toetsen beheersen en in een band als Keane kunnen er niet genoeg keyboards worden bediend. Het album is opgenomen in de eigen studio van Tim Rice-Oxley (Sea Fog Studios in East Sussex) en vandaar de eerste album presentatie in Bexhill. Inmiddels aangekondigd op Pinkpop en een tour in Engeland, de fans kunnen alle kanten op. Op ‘Strangeland’ 12 tracks en op de DeLuxe versie krijg je er 4 bij waaronder de titelsong. Percussionist Richard Hughes zegt er nog hetvolgende over als hij zegt het gevoel heeft terug te zijn in z’n jeugd en z’n eerste ervaringen in de muziek “You can never really go back, of course. Once in a while though, after a good day, we’ll go to the local pub and talk about everything and nothing until it’s time to go home. Whatever it is that makes us Keane – that invisible glue – is still there. And you can hear it all over ‘Strangeland’”.
Beste plaat van het jaar dus 5 sterren.


Morning Parade – Under The Stars (CDS 2012)

Eerder al in 2010 op single verschenen vandaar dat hij zo bekend klinkt maar wat een goed plan om het gewoon nog een keer te doen. Komt van hun debuutalbum ‘Morning Parade’ dat net uit is, die zal ik binnenkort laten langskomen hier. De single is in ieder geval supervet. Dat Indie ook prima tot dance te remixen is bewijst hier de Labyrinth Ear Remix weer eens.


Keane – Disconnected (CDS 2012)

Het gaat in een moordend tempo, de nieuwe Keane single is uit, en wat voor eentje, ‘Disconnected’ voorzien van horrorclip. Onderstaand vind je de volledige clip en ook de teaser video die vorige week al uit kwam. Jonguh wat kan ik NIET wachten op het hele nieuwe album, nog 3 weken, en het concert, nog 1,5 maand;o(