Fink – Perfect Darkness (2011)


Het is niet mijn bedoeling platen de grond in te schrijven noch een complete album release site te maken. Als ik in aanraking kom met of gewezen word op dan luister ik het album of de track af, als ik een singletrack niets vind dan plaats ik géén bericht, bij een album wel. Als ik de moeite heb genomen me door alle tracks heen te worstelen dan laat ik ook weten wat ik vind. Fink – Perfect Darkness, niet doen geldt voor muziekkopend NL, nooit meer doen geldt voor deze Fin Greenall (UK 1972) dubstep pop maar eerder indie/folk makende artiest. Ik weet niet wat deze singer songwriter te verwerken heeft gehad maar het moet minimaal dood, verderf of kindverkrachting zijn geweest, zo donker hoor je ze zelden. Hij heeft eerder geschreven voor John Legend en ook 4 andere albums uitgebracht die ik niet ken. Dit is echter slaapverwekkend, minimalistisch, de kunst van het weglaten werkt niet altijd blijkt hier, mooie akoestische akkoorden, goeie stem en hier en daar ondersteund door electronica, ik weet het niet. Zeker een markt(je) voor deze muziek maar ik heb meer ritme en melodie nodig. Dit is goed voor een creamatie maar dan wel tijdens de cake of het verlaten van de aula.

Beste Track: ‘Honesty’ (You’re like a fucking rainbow)
Slechtste Track: ‘Foot In The Door’
1 ster

Jamie Woon – Mirrorwriting (2011)

Na de singles ‘Lady Luck’ en ‘Nightair’ zou je inmiddels gehoord moeten hebben van deze Britse zanger uit ’83, componist, muziekproducent en zo zou je hem nog een paar labels kunnen geven. In zijn muziek combineert hij elektronica, soul en popmuziek en je zou hem ook kunnen kennen van de single ‘Wayfaring Stranger’ uit 2007. Deze ‘Mirrorwriting’ is zijn eerste album en zeer goed gelukt wat mij betreft. Meeslepend, melodieus maar zeer zeker ritmisch, dub-step en soms dromerig. Remixers weten er ook vast raad mee om van sommige, toch al lekkere soul, techno knallers te maken. Ook lijkt de human beatbox weer helemaal terug, zeker op bijgaande track. Hij werkte trouwens eerder samen met Ramandanman en Amy Winehouse. Aanrader eerste klasse dit album.
Hij treed 29 september op in de Melkweg, er zijn nog kaarten. (En ik stond per abuis afgelopen donderdag voor de kassa, kaarten geprint, met de vraag hoe laat het optreden begon. Toen de gast achter de kassa, uiterst vriendelijk, zei dat ik wel erg op tijd was ging hij toch in zijn computer kijken, waar de informatie, begrijpelijk, nog niet in stond en ik toen pas de datum op de kaarten zag staan. Ontroostbaar ben ik in een Italiaans restaurant beland waar het alsnog gezellig werd, en lekker)
AdiJos

Beste Tracks: ‘Nightair’, ‘Lady Luck’ en ‘Spirits’
Slechtste Track: ‘Echoes’
5 sterren

Jamie Woon – Night Air (CDS 2011)

Schitterende single en video van Jamie Woon, ‘Lady Luck’ kenden we al maar met ‘Night Air’ overtreft hij zichzelf. Zal binnenkort het hele album ‘Mirrorwriting’ dat in April uitkwam eens reviewen. Dit ‘Night Air’ moet je misschien een paar keer horen maar dan komt hij ook echt binnen, en dan die clip erbij, beauty. Ik heb het iTunes concert van hem gemist maar ga het zeker nog inhalen.

Jamie Woon – Lady Luck (CDS 2011)

Zijn album ‘Mirrorwriting’ deed/doet het aardig en deze ‘Lady Luck’ was afgelopen week de single van de week op iTunes. Niet raar misschien om hem op deze manier te promoten want hij treed ook a.s. dinsdag via dezelfde online muziekwinkel live op. Lekkere plaat van deze Britse (1983) singer songwriter in het neo soul/dubstep genre. Ik lust meer.

James Blake – Limit To Your Love (CDS 2011)


Prachtige cover dit ‘Limit To Your Love’ van oorspronkelijk de Canadese Feist maar nu dus door de jonge Londense Electronic/Dubstep producer James Blake. Dubstep? Jawel, een Engelse muziekstijl die kenmerkende bass en drum lijnen heeft. Voeg daar breaks aan toe en een hele minimalistische begeleiding, plus de warme aparte stem van James en je hebt post-dubstep. Wordt een beetje een zwarte Valentijn dit jaar met deze muziek maar wel een hele mooie. Hier de single, later het albumreview.