Tom Odell – Another Love (CDS 2012)

Vorige maand kwam de EP uit van deze Londense Tom Odell, 21 jarige singer songwriter die betovert met ‘Another Love’. De EP heet ´Songs From Another Love´ en als het allemaal zo goed is heb ik weer een reden om de piano weer eens af te stoffen en het weer eens te proberen. Hij trad op bij Jools Holland en onderstaand ook dat optreden. Nog iets tot slot van deze lofzang, ik heb al verkering maar anders……..
Ps. Hier vind je de gratis download

Andy Burrows – Hometown (CDS 2012)

Hebben we hier de kerst nummer 1 al te pakken? Doe je geitenwollen sokken maar aan nu de eerste nachtvorst de greppels weer heeft bevroren en alle bladeren zijn gevallen, jeuk jezelf maar weer met de ijskrabber en doe de vaseline op je bek, pak je winterdekbed maar weer van de zolder en zet deze track KEIHARD. Ik hou d’rvan.
Tweede single alweer van het ‘Company’ album van deze voormalig zanger van de band Razorlight (America CDS 2006)
maar als beroep kunnen we officieel Zanger, Songwriter, Drummer, Gitarist noteren.
Ps. Z’n moeder moet hem maar op z’n kamer opsluiten als er audities komen voor een nieuwe Jesus Christ Superstar.

Beth Hart – Bang Bang Boom Boom (2012)

Moet je een album met zo’n titel serieus nemen? Ja, als het van Beth Hart komt zeker. Dit album met invloeden van de Blues, Gospel en Rock is een stuk positiever van geest dan we doorgaans zijn gewend van haar. Op dit 6de album van de 40 jarige Amerikaanse Beth zijn onderwerpen als geluk en liefde te horen in plaats van de kommer en kwel waar ze de andere platen mee vol zong. American sound, misschien voor Nederland hier en daar te Amerikaans, luister eens naar ‘Spirit Of Souls’ en ‘Swing My Thing Back Around’ en oordeel zelf. Gezegend met een lekkere rauwe soul en jazzy stem heeft ze een aantal hele goede composities op dit album ingezongen en gemaakt. Andere hoogtepunten zijn ‘Caught Out In The Rain’ en ‘There In Your Heart’ wat dit album op 4 dikke sterren laat eindigen.
21 November staat ze in Tivoli in Utrecht.

Jonathan Jeremiah – Gold Dust (2012)

Ja zo heurt het Metropole orkest. Als je je hoofd niet boven water kunt houden zonder subsidie boor je gewoon andere inkomsten aan. Dat doen ze nu onder andere met deze Britse singer songwriter Jonathan Jeremiah. Je zou hem kunnen kennen van z’n debuut album ‘A Solitary Man’ waar ‘Heart Of Stone’en ‘Hapiness’ een gooi deden naar een hit status. Lekker in het gehoord liggende muziek en de bewuste man is gezegend met een goudomrande stem en diamanten muzikaliteit (piano en gitaar spelend) die een gevulde orkestbak eigenlijk overbodig maken. Dit album wordt daardoor grootser, bombastischer en minder poppy dan z’n vorige. Minder toegankelijk ook, al doet ‘Lazin’ In The Sunshine’, vrolijk en vlot, ook wel weer aan z’n debuut denken. Klein gitaarliedje ‘All We Need Is A Motorway’ en pianoliedje ‘Forever Shall Be Ours’ zijn een welkome afwisseling tussen het orkestgeluid.
Ik zeg, 3 sterren, van mij mag het ietsje stoerder allemaal. Zo ziet hij er ook uit namelijk.
Hij treedt 4 november, samen met Het Metropole Orkest en Michael Kiwanuka, op in het Koninklijk Theater Carré.

Andy Burrows – Keep On Moving On (CDS 2012)

Ooit drummer in Razolight (hitfeit ‘America’ uit 2006), vorig jaar bracht Andy een kerstalbum samen met Tom Smith (frontman van The Editors) en nu dan een heus eigen solo album ‘Company’ genaamd maar eerst even aandacht voor de single. En wat voor eentje. ‘Keep On Moving On’ krijgt een dikke tip status wat mij betreft.
Voor de zekerheid nog een liedje bijgevoegd ‘Because I Know That I Can’, ook super mooi.


Mika – The Origin of Love (2012)

‘Celebrate (feat. Pharrell Williams)’ hit had veel tijd nodig maar een hit is het geworden. Dance, frivool en electronisch zoals ook de rest van het album vaak laat horen. Meezingers als’Big Girls’, ‘Relax’ en ‘Grace Kelly’ zoals op z’n debuut plaat staan hier echter niet op. Love is het thema en laat zich minder gebruiken voor de eerdere thema’s. Niet minder daarom deze plaat maar anders, aangenaam, lekker in gehoor en toegankelijk blijft het zeker. Titelsong en opener zijn sterk, ‘Underwater’, ‘Lola’, ‘Make you Happy’ en ‘Stardust’ zijn de uitschieters en dat zet m wat mij betreft op 4 sterren. Onderstaand de album sampler maar downloaden kun je ook direct doen natuurlijk want de geld is goed besteed.

Adele – Skyfall (CDS 2012)

Daar is tie dan, het meest gehypte liedje van de afgelopen weken, de titelsong van de nieuwe Bond film. Vandaag, 50 jr geleden kwam de eerste Bond film ‘Dr. No’ uit dus is logisch, vandaag is het Global James Bond Day.
26 oktober moet de film gaan draaien en ik kan niet wachten om zowel de film alswel deze track in het groot en hard te horen. “You may have my number, you can take my name, but you’ll never have my heart….”

Anne Soldaat – Anne Soldaat (2012)

Je zou m kunnen kennen uit de liveband van Tim Knol en van DWDD en misschien ook wel van eerdere solo projecten. Anne Soldaat (47 jarige NL singer/songwriter/gitarist) rockt er op dit laatste, vorige maand uitgekomen, album lekker op los. Hier en daar catchy, poppy, rock, up en mid tempo en af en toe een tranentrekker maar wel een stoere dan (If, Puple Heart, Seeing Sounds en Salted). Beste tracks zijn ‘Maybe’ de single, ‘On My Way’ en ‘He Pacifier’.
4 dikke sterren deze plaat.
Optreden zien kan bijvoorbeeld 18 november Utrecht Tivoli of 2 december Rotterdam Rotown.