Snow Patrol – Called Out In The Dark (Ahoy 1 maart 2012)

Had nog nooit deze video gepost van het geweldige Snow Patrol concert twee weken geleden in Ahoy. Zal binnenkort deze post aanvullen met nog meer video’s. Jammergenoeg stonden er naast mij een paar droeftoeters uit waarschijnlijk Maaskantje die onafgebroken met hun rug naar het podium naar elkoar an het kreisen woaren en aleen oog hadden voor de biertap. Ik heb ze helaas niet gevraagd waarom ze uberhaubt naar een concert gingen in plaats van een stalfeest want het verschil merken ze toch niet. Bloedirritant dit soort kansloze gasten.

Studio Killers – Ode To The Bouncer (CDS 2011)


Studio Killers zijn nieuw, en brachten al eerder dit jaar deze debuutsingle uit. Dit Skandinavische/Engelse trio, Cherry, Goldie Foxx & Dyna Mink tekenen voor de animaties alswel de muziek en dat met een vette knipoog naar de 80’er jaren electro dance. Ik lust meer.
Bijgaand ook een remix gevonden op Soundcloud.


Studio Killers – Ode to the Bouncer (XILENT Remix) by Xilent

Snow Patrol – Fallen Empires (2011)

Na de twee vette singles ‘Called Out In The Dark’ en ‘This Isn’t Everything You Are’ en een tegenvallende EP is tie dan eindelijk daar, officieel over 4 dagen, het verse nieuwe album. Schop iedereen het huis maar uit en zet m hard want je gaat los, en ik zeg SNOW PATROL los, op 8 van de 14 tracks. Het album had wat mij betreft een andere naam mogen hebben want de titelsong (track 6, nooit begrepen waarom je niet met de titeltrack opent) zit niet bij die 8 goeie tracks. Ook de openingstrack, ‘I’ll Never Let Go’, compleet met stemvervormer, had ook niet gehoeven van mij. Dan ‘The Weight Of Love’ en ‘The Garden Rules’ zijn ook met female backing vocals en een heel ‘Heal the World’ koor nog steeds middenmoot songs. Nee, gelukkig zijn daar dan ook, de beste nieuwe tracks op deze plaat, de typische, mooi opgebouwde piano (rock) ballads van Gary Lightbody en z’n mannen, steek je kaarsen aan, en zet je versterker hard, keihard en geniet. Vanavond staan ze in de Melkweg voor een showcase en 1 maart 2012 in Ahoy.

Ps. Had ik de FraGiel uitvoeringen van de singles al eerder genoemd? Nee? Onderstaand, ook geweldig.

Beste Tracks: ‘The Symphony’, ‘New York’, ‘Lifening’, ‘In The End’, ‘Those Distant Bells’, ‘The President’ en eerder genoemde singles
Slechtste Tracks: ‘Fallen Empires’ en ‘I’ll Never Let Go’
5 sterren


Jason Derülo – Future History (2011)

Jason Derülo (Jason Joel Desrouleaux, net 22) uit Miami scoorde in 2009 met ‘Whatcha Say’ van z’n debuutalbum z’n eerste hit in NL. Er volgden er meer en ‘In My Head’ van hetzelfde album was de grootste. Een ander hoogtepuntje was zijn optreden als opening act tijdens The Monster Ball Tour van Lady Gaga.
Van dit album is ‘Don’t Wanna Go Home’ al een hit en ‘It Girl’ nu uitgebracht als single. Buiten de singer songwriter rol acteert en danst hij en trad vorige seizoen ook op in de nederlandse versie van ‘So You Think You Can Dance’. Zelf zegt hij over dit album dat het compleet anders is dan zijn eerste toen hij 19 was “ik ben nu twee jaar verder en er is zoveel gebeurd sindsdien”. R en B liefhebbers laten deze muziek gladjes de oren strelen en de radio stations zullen er ook gek op zijn en hits gaat het ook zeker opleveren voor Jason. De tracks lijken allemaal nogal op elkaar en de stemvervormer is natuulijk ruim gebruikt, sorry maar het is mij iets te glad allemaal.

Beste Tracks: ‘It Girl’ en ‘Don’t Wanna Go Home’
Slechtste Track: ‘Bleed Out’
2 sterren


You need to install or upgrade Flash Player to view this content, install or upgrade by clicking here.