Lady GaGa – Born This Way (Deluxe Edition) (2CD 2011)

Girlpower afgelopen weekend met die albumreleases van Glennis en Anouk, je zou bijna vergeten dat “The Lady” ook nog een nieuw album uitbracht, ‘Born This Way’ getiteld in twee versies. Een normale met 15 tracks of Deluxe met 17 tracks plus 6 remixes. Ik kan kort zijn, 1 knijtergroot hitfestijn, ik bleef niet gefocust all the way want 23 tracks electronisch disco hitgeweld trek ik zelfs niet. Ze breekt het ene record na het andere, gisteren nog 4 singles in de UK top20 en dat was sinds 1955 niet meer voorgekomen. De nummers schreef ze tijdens haar Monster Ball Tour en geloof mij, dit album gaat geschiedenis schrijven in opbrengsten, hier en daar originaliteit (‘Govenement Hooker’ en ‘Scheibe’) en in de charts. 2 hits leverde het album reeds af, ‘Born This Way’ misschien niet het origineelste nummer maar wel heel lekker en ‘Judas’ waarvan het refrein catchy is maar het couplet en brug redelijk irritant. Beluister dan de rest maar eens, dit is op misschien op 2 tracks na 5 sterren materiaal.
AdiJos

Beste Tracks: ‘Born This Way’, ‘Govenement Hooker’, ‘Scheibe’, ‘The Queen’ en ‘Yo? And I’ met Brian May op de gitaar.
Slechtste Tracks: ‘Judas’
5 sterren