Kraak & Smaak – Electric Hustle (2011)

Ik vreet toch echt m’n harde schijf op als dit niet hun grootste hit wordt, zowel die supervette single ‘Call Up To Heaven’ alswel dit hele album. Wie de eerdere muziek kent, drie albums (2 studio albums en 1 live) en 1 single hit ‘Squeeze Me’ gaat deze nieuwe muziek zeker waarderen en herkennen. Het Leidse producerstrio heeft op dit album hulp van zangeres Lex Empress maar ook Lee Fields, Romanthony (de stem uit Daft Punks ‘One More Time’), John Turrel en Fred Wesley (trombonist van James Brown) werkten mee. Op het nieuwe Moby album komt ook een remix van de heren en ze hebben nog een behoorlijke wensenlijst wat samenwerkingen betreft. Iets electronischer dan de eerdere muziek, dansbaar, funky en soulvol. Vanavond is de album release in de Melkweg maar er komen nog een aantal andere mogelijkheden om ze live te aanschouwen. In het buitenland scoren ze al een tijdje heel behoorlijk en ik vind dat ze in NL zeker meer aandacht en waardering verdienen. Onderstaande nog de eerste single van dit album die helaas niet echt aansloeg (buiten de clubs dan).
AdiJos

Beste Tracks: ‘Call Up To Heaven’, ‘Let’s Go Back’, ‘Dynamite’ en ‘Hold Back Love’ maar eigenlijk de hele plaat
Slechtste Tracks: none
5 sterren