Jennifer Hudson – I Remember Me (2011)

Iedere beginnende R&B zangeres moet je eigenlijk dit genre afraden. Met kanjers als Beyonce en Alicia Keys heb je eigenlijk alleen nog maar backing vocals nodig. Toen Jennifer Hudson bekend werd door deelname aan het tv programma American Idol in 2004 (dat ze niet won overigens) had ik haar hetzelfde advies gegeven, beter garnalen pellen dan in de schaduw blijven van de diva’s en geen geld verdienen en floppen. De kickstart van haar carriere was uiteraard de rol in de film Dreamgirls waar ze zelfs een Golden Globe EN een Oscar voor ontving. Haar eerste album in 2008 was goed maar geen cashknaller ondanks de samenwerking hierop met oa. Ne-Yo, Timbaland, Diane Warren en Stargate. Ze kreeg wel de Grammy voor beste R&B album dus F**** de kassatransacties. Op dit album werkt ze samen met Ryan Tedder, Alicia Keys, Swizz Beatz, Rich Harrison, Ne-Yo and Stargate. Wat een stem, wat een productie en het is een bereplaat geworden. Van uptempo to power balled met als afsluiter een heuse, marysweetmotherjesus gospelsong. Als ik geld had liet ik haar voeten in Las Vegas in beton gieten en een concertzaal en een hotel eromheen bouwen. 365 dagen per jaar volle bak. Benieuwd hoe de verkoopcijfers zijn dit keer, ze verdient het.
AdiJos

Ps.1 Ze speelt ook een rol in de film ‘Winnie’, een zogenaamde ‘Biopic'(biografische film) over het leven van Winnie Mandela die later dit jaar uitkomt.
Ps.2 Getuige de vele verschillende foto’s die je kunt vinden lijdt ze aan de Oprah Winfrey ziekte, 50kg op 50kg af. Nu is het dus even af.

Beste Tracks: ‘Don’t Look Down’, ‘Still Here’ en ‘I Remember Me’
Slechtste Track: ‘Angel’
5 sterren