The Killers – Battle Born (Deluxe Edition 2012)

Was dit nou zo moeilijk? Doen waar je goed in bent? Ik maak grappen natuurlijk want ik onderschat het proces van het tot stand komen van een album echt niet. Het gigantische succes van de voorganger ‘Day & Age(2008)’ en de daaropvolgende wereldtournee is de heren niet in de -Las Vegas glitter- kleren gaan zitten en ze wilden een pauze. Dat is gelukt. De zanger Brandon Flowers had ietsje minder vakantie nodig en maakte een niet onverdienstelijk solo uitstapje (Flamingo 2010) en nu is hier dan het nieuwe band werk.
De ‘Battle Born’ titel voorspelt een gillende gitaren en een up tempo rock plaat. Gedeeltelijk hebben we die ook gekregen maar ook de zwoele, zweverige melodieuze sound is er ook nog steeds. ‘Flesh and Bone’, de openingstrack beluisteren en je bent direct verkocht. Wat een track. En het gaat verder met de single ‘Runaways’ en ‘Miss Atomic Bomb’, nog steeds uptempo, dan ietje rustiger met ‘Here With Me’ en ‘Heart of a Girl’ maar altijd, steeds weer, die lekkere Killers sound. Laat ik ook vooral de titeltrack niet vergeten, als laatste op het album maar misschien wel de beste. Op de deluxe versie nog 3 bonustracks (dance) waar je nog verder mee uit je plaat kan gaan. Ik lust er wel pap van. De hele plaat lang. Laat de remixers ook maar aanrukken trouwens, genoeg tracks die zich ervoor lenen. Jacques Lu Cont heeft de eerste te pakken van de openingstrack, wat een vette remix is dat van Flesh and Bone en staat ook op de deluxe versie van dit album.