Coldplay – Mylo Xyloto (2011)

Er krijgen ook mensen de kriebels van ‘Paradise’ en ‘Every Teardrop Is a Waterfall’, de eerste twee singles van dit gloednieuwe album maar ik zeg, laat je nakijken. Het zijn nu al klassiekers en dit 5de album, Mylo Xyloto (my-lo zy-letoe) van de heren gaat er achteraan. Sinds 2000 worden ze groter en groter en zouden wel eens de ‘Beatles’ status kunnen gaan krijgen als ze zo door gaan. Eerlijk gezegd vroeg ik me af of ze nog ooit het succes van ‘Viva La Vida’ zouden kunnen evenaren maar dat zal met deze plaat gaan lukken. Chris Martin heeft echter in een interview gezegd dat ‘Mylo Xyloto’ best wel eens het laatste album kan zijn die de band maakt en alléén dan zou mijn voorspelling niet uit kunnen komen. Terug naar deze plaat, door het grote aantal festivals waar werd opgetreden afgelopen maanden waren er buiten de twee singles ook nog andere tracks bekend voor het verschijnen van dit album, ‘Charlie Brown’ en ‘Major Minus’ beleefden hun debuut live on stage en kwamen later beschikbaar als download. Verder valt op dat er, net als op ‘Viva…’ wordt geopend met een instrumentaal trackje, dat de naam van het album heeft meegekregen maar ook als ‘interlude’ of intro van het volgende nummer kan dienen. Er staan nog twee van dit soort korte tracks op. Voor de rest, totaal 14 steengoede pop/rock songs voor jarenlang plezier.

Beste Tracks: ‘Up with the Birds’, ‘Don’t Let It Break Your Heart’, ‘Paradise’ en ‘Every Teardrop Is a Waterfall’
Slechtste Tracks: none
5 sterren

Coldplay – Paradise (Fedde Le Grand Remix) OUT NOW by GUMOL