Hurts – Miracles (CDS 2012)

Hurts1Het succesvolle debuutalbum ‘Happiness (2010)’ van deze synthynichten nog regelmatig draaiende smacht de hele wereld natuurlijk naar nieuw werk. Het nieuws is dat 11 maart staat als releasedatum voor de nieuwe hele ‘Exile’ plaat, de leadsingle is vorige week uitgekomen en heet ‘Miracles’. Luister en oordeel zelf, dan slik ik de loftrompet nog even in en bewaar ik die nog even voor als het hele album uit komt……

Avicii vs Nicky Romero – I Could Be The One (CDS 2013)

avicii-nicky-romero-i-could-be-the-oneEind vorig jaar uitgekomen, deze nieuwe vette track van Avicci (23 jarige Zweed) en Nicky Romero (24 jarige Nederlander). De eerste is natuurlijk veel belovend met zijn nu al staat van dienst en de laatstgenoemde man uit Amerongen was al veelbelovend door samenwerkingen in het verleden met Tiësto, Fedde le Grand, Sander van Doorn, David Guetta, Calvin Harris en nu dus Avicci. Ik was de clip vergeten toe te voegen, GEWELDIG, maakt het perfecte plaatje voor een grote hit compleet.

£1 Fish Man – One Pound Fish (CDS 2012)

one pound fishWat is de laatste tip van het jaar? Ja dit, een vette hit op YouTube, heeft alle ingredienten, lekkere beat, opvallend, catchy, haalt niet de 3 minuten, paar lekkere ‘visjes’ in de video. Geheid een hit.
Is het ook echt goed? Nee, maar dat is PSY ook niet toch?
Draai je dit morgen met een gerust hart op je oud/nieuw feestje? Doe maar, een paar keer zelfs, slaat zeker weten aan.
Waar deze man ineens vandaan komt? India, Engeland, London, vismarkt, X-Factor UK is het antwoord.
Waar gaat dit naar toe dan? Waarschijnlijk naar 1 hit en dan hoor je m nooit meer. (ook een paralel met eerder genoemde PSY)

Eric Prydz – Every Day (CDS 2012)

Voor het grote publiek sinds 2004 ‘Call on Me’ waarschijnlijk buiten beeld geweest deze zweedse DJ en remixer maar stil zitten heeft hij niet gedaan. Deze track zou wel weer eens de hitparade kunnen bereiken en is in een aantal verschillende mixen te verkrijgen. Als de clip, die nog moet komen waarschijnlijk want ik kan hem niet vinden, net zo gaat lopen als die van ‘Call On Me’ die bijna 40 MILJOEN keer bekeken is zal het wel lukken met deze plaat. Voor de fans ook die video toegevoegd;o)


Two Door Cinema Club – Beacon (2012)

Eindelijk weer eens een album review op josbisschop.com maar dan direct ook een hele vette. Dit Noord Ierse trio leverde met hun eerste album ‘Tourist History (2010)’ ook al een pracht exemplaar af maar het werd niet echt million selling zullen we maar zeggen. Singles toen als ‘Undercover Martyn’ en ‘Something Good Can Work’ hadden zeker potentie maar ook die kregen de ‘club’ niet in de hitparades. Misschien de nieuwe single ‘Sleep Alone’ van dit spiksplinternieuwe album dan, ze verdienen het namelijk al is het zeker niet het beste nummer van de plaat.
Het album verder bevat stuk voor stuk goed geproduceerde nummers met uptempo beats waar ze de komende tijd weer de zalen mee plat gaan spelen. Oa. in Paradiso op 17 november a.s. of volgend jaar in de HHM op 1 maart 2013.

George Michael – White Light (CDS 2012)

Hoe kan je als singer songwriter het beste je bijna dood ervaring delen? Juist met nieuwe muziek natuurlijk. Het geval wil dat de plaat vanmorgen in premiere ging op radio stations all over the world en de pre sale is begonnen. House/Electronisch maar ook Funky zoals we van hem gewend zijn. ‘I’m Alive’ is de subtitel en eerlijk is eerlijk, ik moet er niet aan denken dat er geen nieuw materiaal van George meer zou komen. Album is onderweg naar het schijnt. Tot die tijd kan ik het prima op ‘White Light’. Nu ook de clip erbij, mooi gemaakt, met Kate Moss in de hoofdrol en George zelf natuurlijk, de medicijnen hebben hem wel ietsje doen aankomen vrees ik;o)

The Asteroids Galaxy Tour – Out of Frequency (2012)

23 april in Paradiso Amsterdam treden ze op maar ook daarna nog in Groningen en Breda dus kansen genoeg om ze live te gaan aanschouwen. Nu hier hun tweede album wapenfeit ‘Out Of Frequency’. Bandnaam en titel dekken de lading, spacy sound, vette blazers, hier en daar tegen het kitcherige aan, en de kinderlijk aangezette stem van de Deense Mette Lindberg gaat een heel album best vervelen, bij mij in ieder geval wel. Blijven er nog steeds wel een paar hele lekkere popsongs over die de moeite waard zijn. Mocht het nou alsnog niets worden hiermee, kunnen ze altijd nog titelmuziek voor TV series en commercials gaan produceren. Dat werkte in het verleden al met hun muziek maar kan ook in de toekomst het benodigde brood op de plank brengen als er te weinig animo in de vorm van zaalvulling mocht blijken.

Beste Tracks: ‘Mafia’, ‘Major’ en ‘Heart Attack’
Slechtste Tracks: ‘Gold Rush pt. 1&2′, ‘Ghost In My Head’
3 sterren