Jeroen Van Der Boom – Grote Liefde (2011)

Ooit werd er een waar circus om hem heen gebouwd in Aalsmeer, Showbizcity genaamd. Hij was de hoofdact volgens mij en bedrijven huurden de tent af al ware het een waar mediaspectakel. Dat viel tegen en ook de Van Den Endes van deze wereld moeten af en toe verlies nemen en terug op aarde.
Jeroen moest toen nog echt doorbreken en had zich er volgens mij allang bij neergelegd dat hij z’n leven als goeie coverzanger en imitator moest slijten maar dat gebeurde niet, tijdens een Borsato dipje schoorde hij uit het niets een vette hit in 2007 met ‘Jij Bent Zo’ en zette zichzelf op de A artiest lijst. Nog een paar vette hits erachter aan en nu dan z’n 4de album sindsdien. Nederlandse pop en soms hoor ik een Volendams accent van deze in Nijmegen geboren zanger, ik hou van dit pianopop soundje maar echt verassend is het eerlijk gezegd allemaal niet. We kennen het, hier en daar stoer, bombastisch, dan weer mierzoet en het album bevat ook het duet met Leonie Meijer(uit The Voice) ‘Los Van De Grond’ of misschien herken je deze hit als -Levengrote Vlinders- beter. Hier in een langere versie en in plaats van het staande eind van de single extra krijg je wat ladiedaladieda op wat extra akkoorden. Goeie plaat maar ik mis nog wel een echte handtekening van Jeroen Van Der Boom.
AdiJos

Beste Tracks: ‘Los Van De Grond’, ‘Werd De Tijd Maar Teruggedraaid’ en ‘Niet Bang Meer’
Slechtste Tracks: ‘Leen Mijn Ogen’ en ‘Luchtkasteel’
4 sterren

Handsome Poets – Handsome Poets (2011)

Lekker hoor, catchy, Brits, Polderindie, geef het een naam maar lekker is en blijft het, muziek van Handsome Poets. Zelf hebben ze het liever over frisse, opgewekte pop met een dansbare groove en eighties sounds. Goeie stem trouwens die Tim van Esch die samen met Gerard (gitaar) en Ruben (bas) Trouborst de grondleggers zijn van deze band uit Gouda. Afgelopen zondag terecht de 3FM Serious Talent Award binnen getrokken(vorig jaar won Caro Emerald en we weten allemaal hoe haar jaar is verlopen) en we kunnen ze dus ook in die show verwachten op Nederland 3, donderdag 14 april, 20.25 – 21.50 uur. Betere promotie voor dit debuutalbum kun je niet krijgen. Op mijn verjaardag zijn ze welkom vooral met die nieuwe freaking single ‘Saints’.
AdiJos

Beste Tracks: ‘Dance(The War Is Over)’, ‘(We Can’t Be) Saints’ en ‘Kings & Queens’
Slechtste Track: geen
5 sterren

Dazzled Kid – Fire Needs Air (2011)

Wat een album, had niets anders verwacht eerlijk gezegd na zo’n schitterende single, ‘Embrace’ staat sinds hij uit is op repeat. Zijn band ‘Voict’ staat even on hold en dat gaf deze Tjeerd Bomhof de tijd voor deze longplayer. Ik begrijp op iTunes dat de term LP die ik louter associeerde met de zwarte oude vinyl LP gewoon nog steeds van kracht is voor een album. 13 tracks en de stijl laat zich niet makkelijk vangen, als je denkt dat het alleen pop/rock is dan hoor je opeens piano, blazers en bandeons, een ballad over een motorbike, een onmiskenbaar slaapliedje voor een kind en het beetje jazzy ‘Like Voodoo’. Ook de huisvrouw wordt niet overgeslagen, speciaal voor hun is ‘Yes No Maybe’ bedacht.
Heerlijk allemaal, lekkere pop, afwisselend, creatief, mocht de Voict kaars zijn opgebrand dan staat hij solo zijn mannetje. Ik wil meer.
AdiJos

Beste Tracks:’Embrace’ en ‘Everlasting Holliday’
Slechtste Track: ‘Motorbike’
dikke 10/5 sterren

Only Seven Left – It Was All A Dream (september 2010)

Debuutalbum van deze heren (heertjes eigenlijk want de jongste is 17) uit Hilversum is dus alweer even uit maar zeker een tip, niet voor tijdens de kalkoendis maar zeker ervoor of erna als je de mierzoete SkyRadio niet meer kunt horen. Nieuws is ook dat ze een kerstsingle hebben gemaakt die ‘Sleighing Without You’ heet maar dan weer niet op dit album staat. Eerder verschenen een EP en een paar singles maar echte hitfeiten moeten nog komen. Van dit album zijn ‘Wake Up Call’ en ‘Sleeping Without You’(de basis voor de kerstsingle) niet gelukt in de hitparades maar er staan nog wel wat kanshebbers op. De band is door 3FM dj Coen Swijnenberg begin dit jaar gehyped en verdient zeker meer aandacht. Hier en daar mag het dan soms als puppy poprock klinken maar dit jonge talent heeft ondersteuning nodig dus kopen die plaat/mp3’s. NU!!!!!
AdiJos
Ps. Leuke site van deze gasten
Hitpotentie: ‘Lost and Found’ en ‘I am Sorry(met Miss Montreal)’
Nog niet af: ‘My Side Of The Story’ en ‘Silhouettes’

Jacqueline Govaert – Good Life (augustus 2010)

Hoe het zo gekomen is weet iedereen die de kleuterschool heeft afgemaakt. De 1ste single en openingsknaller van het album ‘Overrated’ zat er compleet naast wat mij betreft, overgeproduceerd, kinderachtig creatief en wat een lelijk geluid komt er uit zo’n nepklavecimbel zeg. Was toch nog goed voor een kleine hit. Nu komt het blije gedeelte van dit verhaal, met de 2de single ‘Big World’ is ze WEL terug, wat een plaat. Mooie melodielijn, goed gespeeld en gezongen, ik zeg KERSTHIT 1. Rest van het album vol met eigen liedjes (hier en daar hulp van oa. Voict, Novastar en Krezip leden) die hier en daar ook een beetje aanKrezip doen terugdenken (en daar is niets mis mee), iets minder ‘ik doe m’n haar met een gitaar’, iets meer strijkwerk en vooral veel goeie popsongs (12 tracks). Heb, mede door haar live gezien te hebben, en omdat ze veel zelf schrijft, en omdat ze gewoon stoer en gaaf is, diep respect voor deze dame en alleen daarom moet iedereen dit album kopen.
AdiJos
Ps. Mocht je dit lezen, gefeliciteerd met je nieuwe jambek, twee lijkt me voldoende.

Hitpotentie: ‘Hard To Disagree’, ‘Forgive Me’, ‘All I Want Is You’, ‘Finally In Love’en de huidige single ‘Big World’
Monsterlijk: ‘Overrated’ en ‘Honey B’