Tom Odell – Another Love (CDS 2012)

Vorige maand kwam de EP uit van deze Londense Tom Odell, 21 jarige singer songwriter die betovert met ‘Another Love’. De EP heet ´Songs From Another Love´ en als het allemaal zo goed is heb ik weer een reden om de piano weer eens af te stoffen en het weer eens te proberen. Hij trad op bij Jools Holland en onderstaand ook dat optreden. Nog iets tot slot van deze lofzang, ik heb al verkering maar anders……..
Ps. Hier vind je de gratis download

Sjoerd Raaijmakers – Lego House (Ed Sheeran cover)

Sjoerd Raaijmakers deed live zijn versie van Ed Sheeran’s hit ‘Lego House’ gisteravond op SLAM!FM. Eerder was deze 18 jarige Breukelaar op verschillende lokale radiostations te horen en bracht vorig jaar in eigen beheer zijn debuut cd ‘AsSured’ uit. Meer info op zijn site en in een eerdere post hier op deze site. Op YouTube staat als titel ‘Man met gitaar’, voeg daar maar ‘Man met talent’ en ‘Man kan groot worden in de muziek’ aan toe. Ik zag deze versie van Sured al een paar dagen geleden al in een ander filmpje langskomen en was toen al zwaar onder de indruk maar dit slaat alles. Wat een muzikale gast!!!!

James Morrison – Slave To The Music (CDS 2011)

Na eerdere verwarring over wat de nieuwe single zou worden is het nu officieel, het wordt ‘Slave To The Music’. Lekker uptempo soul nummer dat erg goed aansloeg op het iTunes concert vorige week. Het ‘She got me rockin, she got me movin, she got me dancin’ bruggetje is erg catchy en zing je direct mee. Voor de snelle pianospelers, de piano cover staat ook al op YouTube.
Voor de liefhebber heb ik ook de live versie van vorige week gepost. On top of that, hij heeft ook een nieuwe website, klik daarvoor op de titel van dit bericht.

James Morrison gisteravond @ iTunes festival

Super optreden gisteravond van James Morrison op het iTunes festival, met de hoofdtelefoon in de iPhone heb ik iets meer dan een uur lang het concert gezien en gehoord. Hij vertelde een rotjaar achter de rug te hebben door het overlijden van zijn vader en iedere muziekliefhebber weet, dat levert mooi materiaal op. Hij speelde zowel oud als nieuw materiaal gezien het album op uitstaan staat, hieronder opnames van twee nieuwe songs ‘In My Dreams’ en ‘The Awakening’, de titelsong van het nieuwe album.


James Morrison straks @ iTunes festival

Vanavond weer een live optreden op iTunes, nu van James Morrison die nieuw materiaal voor handen heeft maar waarschijnlijk ook de oude knallers in gaat zetten. De andere hoofdacts begonnen rond 22:00 uur dus dat zal vanavond ook zo gaan waarschijnlijk. Have Fun. Bijgaand de aankondiging, door hemzelf. Meer tv tips op NL3, Amy Winehouse om 22:20 en aansluitend een film van Oliver Stone over het leven van Jim Morrison van The Doors en dan met name zijn heftige levensstijl en we weten allemaal hoe dat afliep.

Coldplay – Moving To Mars live @ iTunes festival

Wat een optreden en wat een band. Ik heb de Beatles tijd niet meegemaakt maar als ze even zo doorgaan gaat dit die kant op wat beleving betreft.
Zie de video van dit nieuwe ‘Moving To Mars’ dat ongetwijfeld op het eerstkomende album staat. Gisteravond hebben ze ook ‘Major Minus’ en ‘MX’gespeeld maar die hadden ze al op of Glastonbury of Pinkpop live geoefend en uitgeprobeerd op het publiek. Fucking brilliant, zowel het nieuwe als oude materiaal. Heb je het gemist? Kijk op iTunes zolang het er nog op staat.
AdiJos

The Script live @ the iTunes Festival London vanavond

Vanavond ergens rond 22:30 zal The Script live optreden via iTunes, en op de meeste laptops, iPads of in het ergste (kleinste formaat) de iPhone is dit perfect in HD te bekijken en te beluisteren (eerst de app installeren op je phone of pad en iTunes op je laptop). In het voorprogramma staat Loick Essien (de Loick Essien) een Ghanees die een paar hitjes in The UK heeft gescoord dus ga dat ook zien en horen. Verder deze maand ook nog o.a. Rumer, Swedish House Maffia, Coldplay, James Morrison en Moby.

Adele – Someone Like You live @ iTunes festival

Spetterende show gisteravond live op laptop, iPad of iPhone. In mijn geval op de iPhone want m’n laptop bleek niet geschikt voor de live stream. Jammet dat het op moment supreme pas duidelijk werd, die melding had ik wel eerder willen hebben. Gelukkig was dat het voorprogramma nog van Michael Kiwanuka wat overigens om 20:15 begon, niet dat het slecht was maar ik had nog ruim de gelegenheid om m’n app op te starten om te kijken of het daar wel werkte. En dat deed het. Haarscherp beeld en super geluid. Miss Adele Laurie Blue Adkins (te makkelijk die grap met haar achternaam) begon om 21:30 om vervolgens gewoon anderhalf uur een super concert neer te zetten, het begin aarzelend en stemtechnisch onzeker, ze zei dat ze bloednerveus was, later overtuigend en vol passie en soul. Begeleidende teksten waren grappig, lief en ze stak zelfs haar middelvinger op voor haar ex boyfriend, onder luid gejuig. De sing along versie van ‘Rolling In The Deep’ en het slotstuk ‘Someone Like You’, haar eerste nr 1 hit in de UK. Het gerucht gaat dat ze coach wordt in ‘The Voice Of England/Britain’, de humor heeft ze in ieder geval om er iets van te maken. En, heel belangrijk, recht van spreken.
Bijgaand een slechte opname van gisteravond, je kunt beter via iTunes of de app op je telefoon het concert terug kijken maar ik kan nog niets op YouTube vinden wat kwalitatief goed is, vandaar dit wazige filmpje.
AdiJos
Ps. M’n verwachte crash van internet of systemen is uit gebleven, alleen tijdens het laatste nummer waren er twee hick ups.

Coldplay – Every Teardrop Is A Waterfall (EP) (2011)

Daar is dan de EP, gefaseerd gehyped komt er druppelsgewijs (pffttttt leuke woordspeling zeg ten aanzien van de titel van de EP) nieuw materiaal uit van de heren. Dit vraagt om veel meer, de single ‘Every Teardrop Is A Waterfall’ wordt nu bijgestaan door ‘Major Minus'(al op Pinkpop gespeeld) en ‘Moving to Mars’. Eerstgenoemde is meer toegankelijk dan ‘Moving To Mars’ maar alledrie zeker 5 sterrenstof.
Ook de video van ‘ETIAW’ is nu uit, het is een ‘caleidoscopische kleuren uitbarsting;o)’ geworden. Bijgaand ook de video van de single live uitgevoerd op het Glastonbury festival afgelopen week.
AdiJos

5 sterren