The Script Live in Paradiso Amsterdam – SupurbGisteravond gaf de Ierse band The Script hun uitverkochte concert in de uitpuilende poptempel Paradiso in Amsterdam. Volgepakt met overwegend jong publiek en hier een daar een overjarige hippie (incluis mijzelf, alhoewel hippie?) barstte de kerk bijna uit zijn oude voegen toen stipt om 20:30 de eerste tonen de zaal in gingen. Het trio bestaande uit Mark Sheehan, Danny O’Donoghue en Glen Power knalde er de ene hit na de andere luid en duidelijk uit. Hun ‘The Script’ debuut album stamt alweer uit 2008 waarmee de wereld kennismaakte met rock muziek onder invloed van Rap, R&B en Soul. Indierock wordt ook genoemd maar dat is zo’n verzamelbak aan het worden dat meerdere labels op z’n plaats lijkt. De grootste hit van dat album was ‘The Man Who Can’t Be Moved’, wat een hele gave vertolking opleverde gisteren, de video is niet van top kwaliteit maar geeft een goede indruk. ‘We Cry’ en showstopper ‘Breakeven’ van hetzelfde album waren ook een genot om te horen en te zien. Het ‘Science&Faith’ album van vorig jaar kwam ook veelvuldig langs mede omdat ‘For The First Time’ in Nederland in ieder geval tevens de grootste hit van de heren was. De titelsong van dit album en hun laatste single ‘Nothing’ waren ook in een woord geweldig. De korte Singalong video laat goed zien hoe de sfeer was en hoe het enthousiasme van de heren oversloeg op het publiek, of was het anders om?
AdiJos

Beste Song: ‘Breakeven’ en ‘Nothing’
Slechtste Song: none

Simone Kleinsma in Nieuwe DeLaMar

Simone Kleinsma’s songbook gaat open en wat komt daaruit, een mix van revue, musical, smartlappen, jazz, kleinkunst en een beetje pop. Dat laatste gaat de pop liefhebber natuurlijk aan het hart maar alles wat ze zingt past wel heel goed bij haar en bij het overgrote gedeelte ‘grijze’ publiek. Ze zingt werkelijk schitterend, heeft een hele krachtige theater persoonlijkheid waardoor de show een uniek karakter krijgt en krijgt hulp van 8 koppige band met twee ondersteunende zangers. Vanavond de premiere in het Nieuwe DeLaMar theater en daarna in de rest van het land te zien. Over het DeLaMar theater kan ik kort zijn, is ook schitterend.

Waylon in Naaldwijk

Gisteren de Kick Off van zijn ‘Nothing To Lose’ Theater Tour, wat een lekker concert. Die goser speelt, schrijft, zingt met zoveel muzikaliteit en passie dat je er ook onderdeel van wilt uitmaken. Nog eventjes achteraf signeren en op de foto met wat bakvissen was ook geen moeite, wat is hij leuk. Bijgaand wat foto’s en video’s. Er zijn nog kaarten voor de tour dus grijp je kans.
AdiJos

Zo Acda en de Munnik in BloemendaalSuperconcert afgelopen maandag 30 augustus in de open lucht in Bloemendaal. Ik ga snel op pianoles want dit moet ik ook kunnen spelen, zingen is de lat net iets te hoog leggen. Het voorprogramma, Stanley en de Menzo’s, waren studievriendjes die acapella het voorprogramma lieten overlopen in het hoofdprogramma met het liedje over de Beatles en de buren. Tussen het podium en het publiek was een vijver, bij de laatste liedjes doken spontaan een aantal mensen erin die al dan niet onderkoeld een fles wijn kregen aangeboden. Bijgaand de video’s. Have fun.
AdiJos

Me and my Guitar

Tom Dice (Tom Eeckhout 20jr) werd 2de vorig jaar in de Belchiqueste versie van de X Factor en deed voor dezelfde mosselrepubliek mee aan het Eurovisie Songfestival waar hij de halve finale WON en in de finale 6de werd. Gisteren in de kleine zaal van Paradiso volgepakt met overwegend jonge gasten(nee geen bakvissen)die z’n album ‘Teardrops’ duidelijk hadden beluisterd en de tekst hadden opgeslagen. Wat een leuk jong met een steengoeie stem en een zelfgeschreven album vol goeie pop/indie muziek. Bijgaand foto’s en video’s voor een indruk, de harde passage’s zijn nogal lelijk dus die laat ik achterwege. Download (betaald) z’n album maar voor studiokwaliteit zou ik zeggen. Bijgaand eigen nummers als Why, Miss Perfect en Always and Forever maar ook de Leona Lewis X Factor cover Bleeding Love en een zogenaamde Mashup cover van Fix You (Coldplay) en Use Somebody (Kings of Leon). Ik zie (hoor) Tom graag dus.