Zoë Badwi – Free Fallin’ (CDS 2012)

Zoë Badwi is nieuw talent uit Australië. Dat wil zeggen: Down Under kennen ze haar al een tijdje. Eerst was ze fotomodel/actrice en sinds 2001 zingt ze niet meer alleen in de badkamer, maar ook professioneel. De single ‘Free Fallin” werd in Australië al platina in de zomer van 2010. Het succes bezorgde de blondine een platencontract bij het Amerikaanse Atlantic Records. Nu is deze lekkere dancedeun eindelijk uit in ons land. (Ze hadden in 2010 een koerier lopend met die single richting Nederland kunnen sturen, dan was het nog sneller gegaan, maar laten we niet klagen.)
Als je me zegt dat het de Engelse inzending voor het Eurovisie Songfestival is, geloof ik het ook. Typisch geval van: niks aan de hand en zeer dansbaar. Ik val er wel voor.

Lady GaGa – Born This Way (Deluxe Edition) (2CD 2011)

Girlpower afgelopen weekend met die albumreleases van Glennis en Anouk, je zou bijna vergeten dat “The Lady” ook nog een nieuw album uitbracht, ‘Born This Way’ getiteld in twee versies. Een normale met 15 tracks of Deluxe met 17 tracks plus 6 remixes. Ik kan kort zijn, 1 knijtergroot hitfestijn, ik bleef niet gefocust all the way want 23 tracks electronisch disco hitgeweld trek ik zelfs niet. Ze breekt het ene record na het andere, gisteren nog 4 singles in de UK top20 en dat was sinds 1955 niet meer voorgekomen. De nummers schreef ze tijdens haar Monster Ball Tour en geloof mij, dit album gaat geschiedenis schrijven in opbrengsten, hier en daar originaliteit (‘Govenement Hooker’ en ‘Scheibe’) en in de charts. 2 hits leverde het album reeds af, ‘Born This Way’ misschien niet het origineelste nummer maar wel heel lekker en ‘Judas’ waarvan het refrein catchy is maar het couplet en brug redelijk irritant. Beluister dan de rest maar eens, dit is op misschien op 2 tracks na 5 sterren materiaal.
AdiJos

Beste Tracks: ‘Born This Way’, ‘Govenement Hooker’, ‘Scheibe’, ‘The Queen’ en ‘Yo? And I’ met Brian May op de gitaar.
Slechtste Tracks: ‘Judas’
5 sterren

Alex Gaudino featuring Kelly Rowland – What a Feeling (CDS 2011)


Stop maar met zoeken! Dit kan zomaar DE zomerhit van 2011 worden. Deze dancemuziek krijgt Andries Knevel aan het dansen, voelt als een rokjesdag die 365 dagen duurt en laat zelfs de ranzigste magnetronmaaltijd van de Aldi smaken als een traktatie uit de keuken van Gordon-fuckin’- Ramsey. U begrijpt, ik ben enthousiast!
Alex Gaudino leerden we drie jaar geleden kennen dankzij ‘Destination Calabria’. Voor zijn nieuwe single leent hij de prettige vocalen van ex-Destiny’s Child Kelly Rowland. Volumeknop open en knallen met die speakers!

Kraak & Smaak – Electric Hustle (2011)

Ik vreet toch echt m’n harde schijf op als dit niet hun grootste hit wordt, zowel die supervette single ‘Call Up To Heaven’ alswel dit hele album. Wie de eerdere muziek kent, drie albums (2 studio albums en 1 live) en 1 single hit ‘Squeeze Me’ gaat deze nieuwe muziek zeker waarderen en herkennen. Het Leidse producerstrio heeft op dit album hulp van zangeres Lex Empress maar ook Lee Fields, Romanthony (de stem uit Daft Punks ‘One More Time’), John Turrel en Fred Wesley (trombonist van James Brown) werkten mee. Op het nieuwe Moby album komt ook een remix van de heren en ze hebben nog een behoorlijke wensenlijst wat samenwerkingen betreft. Iets electronischer dan de eerdere muziek, dansbaar, funky en soulvol. Vanavond is de album release in de Melkweg maar er komen nog een aantal andere mogelijkheden om ze live te aanschouwen. In het buitenland scoren ze al een tijdje heel behoorlijk en ik vind dat ze in NL zeker meer aandacht en waardering verdienen. Onderstaande nog de eerste single van dit album die helaas niet echt aansloeg (buiten de clubs dan).
AdiJos

Beste Tracks: ‘Call Up To Heaven’, ‘Let’s Go Back’, ‘Dynamite’ en ‘Hold Back Love’ maar eigenlijk de hele plaat
Slechtste Tracks: none
5 sterren

Nicole Scherzinger – Killer Love (2011)

Nicole Scherzinger heeft er nooit een geheim van gemaakt: al in haar tijd bij de Pussycat Dolls was een eigen carrière het hogere doel. Ze heeft hem te pakken, maar kreeg hem niet kado. Al sinds 2006 is er gewerkt aan het debuutalbum van deze Amerikaanse. Er was ook al een titel: ‘Her Name is Nicole’. Toch zul je er tevergeefs naar zoeken in de uitverkoopbakken van ITunes, want na twee geflopte singles trok de platenmaatschappij de stekker uit het project. Met de spreekwoordelijke staart tussen de benen sloot Nicole zich weer aan bij de Pussycat Dolls en schreef mee aan het album ‘Doll Domination’.
Daarna was het echt afgelopen met de poezelige popjes en kon Scherzinger haar soloalbum afstoffen. Daarbij kreeg ze hulp van producers als RedOne (Lady Gaga), The-Dream (Rihanna) en StarGate (Ne-Yo). Zanger/rapper Ne-Yo zelf deed ook een duit in het zakje en schreef een aantal nummers. De productie van ‘Killer Love’ is dan ook moddervet te noemen. Maar dat kan niet verhullen dat er een paar mindere nummers op terecht zijn gekomen. Zoals ik vorige week iemand hoorde zeggen: “Je kunt een drol door de paneermeel rollen, het wordt nooit een kroketje.”
Toch staat er genoeg op om enthousiast van te worden. Het is sowieso een opluchting dat het wat geforceerde hijgerige gedoe van de Pussycat Dolls achterwege is gebleven. Daarnaast verkent Scherzinger dapper het muzikale spectrum. Soms is het dance, dan meer pop. Een enkele track zou zo op een album van Kelly Clarkson kunnen staan. De eerste single ‘Poison’ flopte in Nederland, maar dat was niet terecht. De tweede ‘Don’t Hold Your Breath’ staat momenteel 1 in de UK Top 40 en is zeker één van de beste tracks. Ander hoogtepunt is een verrassende samenwerking met good-old Sting op ‘Power’s Out’.
‘Killer Love’ is vandaag uitgekomen. 21 Maart is de dag dat de lente begint én de solocarrière van Nicole Scherzinger.

Beste Tracks: ‘Don’t Hold Your Breath’, ‘You Will Be Loved’, ‘Power’s Out’
Slechtste Tracks: ‘Everybody’, ‘Desperate’
4 sterren