Mr President – Number One (2011)

Wel eens van AKA Patchworks gehoord? Deze Fransman die eigenlijk Bruno Hovart gedoopt is maakt Jazz, Worldsoul, Ubansoul geef het een naam maar luisteren is beter. Number One begint redelijk saai maar na een paar nummers komen originaliteit en muzikaliteit beter tot z’n recht waarna ik nog moeite krijg om de beste track aan te wijzen omdat het er eigenlijk te veel zijn. ‘The Best Is Yet To Come’ verklaart het label vintage het beste, jaren ’70 Funk maar dan origineel gemaakt. De beste track is ‘Homeless Soul’ maar ik kan er zonder moeite nog 8 supertracks bij optellen. Kopen zou ik zeggen dit album.
AdiJos

Ps. Ik ben geen liedjes schrijver maar als je nou bij elk nummer een begin moet bedenken waarom bedenkt deze Patchworks dan geen einde aan zijn nummers? Af en toe je van de makkelijke fadeout bedienen a la, hier lijken alle nummers wel weggetrokken te worden i.p.v. een staand eind. Beetje jammer.

Beste Tracks: ‘Homeless Soul’ en ‘The Best Is Yet To Come’
Slechtste Track: ‘Celebrate’
4 sterren

Racoon – No Mercy (CDS 2011)

Geweldige nieuwe single van Racoon. Na het doodgedraaide ‘Love You More’ dat ook nog verschillende versies kende waren we toe aan iets nieuws. Nieuw is het zeker, lekker ook die nieuwe ‘Adele’ sound. Op de single hoor je de London Chamber Orchestra en het is opgenomen in de bekende Abbey Road Studios in Londen.
Het album ‘Liverpool Rain’ komt in May. Album presentatie staat gepland in Paradiso. Meer nieuw op hun eigen site, klik daarvoor op de titel van dit bericht.

No Mercy – NEW SINGLE by racoontheband

Chris Brown – F.A.M.E (2011)

Chris Browns vierde album dit F.A.M.E. en bij uitkomst kondigde hij zelf aan nog voor het einde van het jaar er een dubbel album van te maken waarvan het tweede gedeelte de naam ‘Fortune’ gaat meekrijgen. Hij ging vorige week bij een interview kompleet uit z’n plaat achter de schermen omdat het interview niet was gegaan over de vooraf afgesproken onderwerpen, met name z’n nieuwe muziek. Frustrerend voor hem blijft z’n moleste verleden hem achtervolgen maar we hebben het hier dan ook wel over inmiddels een ‘halve koningin van de R&B’ die de klappen van hem kreeg.
Naar het nieuwe album nu dan, 4 sterren deze plaat. Goede opbouw, klinkt strak, veel samenwerkende artiesten waaronder; Tyga, Kevin McCall, Lil Wayne, Busta Rhymes, Ludacris, Benny Benassi en niemand minder dan kindsterretje Justin Bieber. Slim van Chris om ook met hem een duetje op te nemen en het is ook nog een een goeie track die ‘Next To You’. Z’n grootste hit in NL tot nu toe was trouwens ook een samenwerkings verband, ‘No Air’ met Jordin Sparks in 2008.
Luister ook eens naar de rap op ‘Look At Me Now’, zo’n rapfan ben ik niet maar deze is wel heel strak en snel, jammer van die sonar geluiden die behoorlijk gaan irriteren. ‘Yeah 3x’ is op dit moment z’n grootste hit tot nu toe en een paar andere andere tracks inschattend op dit album gaan er nog grotere volgen.
AdiJos

Beste Tracks: ‘Up To You’, ‘She Ain’t You’ en ‘Should’ve Kissed You’
Slechtste Tracks: ‘Look At Me Now’ (de rap is het enige briljante) en ‘Oh My Love’
4 sterren

The Strokes – Angles (2011)

Waar dit album door fans catchy wordt genoemd blijf ik hangen bij ‘niet makkelijk toegangbare’ muziek. Moest echt even doorbijten bij het afluisteren van dit in ’99 opgerichtje New Yorkse garage rock bandje dat eerst onder de naam The Stinky Beatles opereerde. Dit is hun 4de album en of dit wel voor een groot publiek gemaakt is durf ik te betwijfelen. Recht op en neer ‘ik doe me haar met een gitaar’muziek, schelle af en toe snerpende sound en hier en daar knap valse vocalen. Als voorbeeld hieronder een optreden bij David Letterman, knettervals gezongen in mijn oren. Staan ook best twee lekkere nummers op maar dat blijft voor een album met 10 tracks toch aan de magere kant.
AdiJos

Beste tracks: ‘Under Cover Of Darkness’ en ‘Games’
Niet te verteren: ‘Metabolism’ en ‘Life Is Simple In The Moonlight’
1 ster

Julian Perretta – Wonder Why (CDS 2011)

Kent u die uitdrukking “een nieuwe lente, een nieuw geluid”? De 22-jarige singer-songwriter Julian Perretta weet het lentegevoel in muziek te vangen met zijn debuutsingle Wonder Why. Het nummer was desondanks vorig jaar (al ver vóór deze lente dus) al een hit in Frankrijk, België en Zwitserland. Het eerste album van de Engelsman is er ook al. Dat heet ‘Stitch me up’. De titeltrack wordt de volgende single. Als de rest van zijn muziek net zo goed is als deze single, ben ik fan.

Anthony David – As Above So Below (2011)

Sinds Michelle Obama deze singer songwriter bij haar man introdeerde is hij favoriet op de iPod van de goedlachse wereldverbeteraar, zo luidt het verhaal. Dit is zijn vierde album en voorheen zat hij in de akoustische soul hoek. Nu combineert hij R&B, HipHop met Soul en heeft hij de hulp ingeroepen van rapper Algebra, neef Shawn Stockman en Boys II Men.
Moeten we deze Anthony David verder nog ergens van kennen? Misschien van het wonderschone duet met India Arie ‘Words’ wat hun een Grammy nominatie opleverde.
Voor dit album levert het wat mij betreft 3 sterren op. Lekker maar niet sensationeel. Echt een ‘no go’ is de poging om ‘Rule The World’ van Tears For Fears te verbeteren want ik heb nieuws, het is niet alleen mislukt, de song past totaal niet bij hem.
AdiJos

Beste Tracks: ‘Forever More’ en ‘Get Around’
Slechtste Track: ‘Rule The World’
3 sterren

Jennifer Hudson – I Remember Me (2011)

Iedere beginnende R&B zangeres moet je eigenlijk dit genre afraden. Met kanjers als Beyonce en Alicia Keys heb je eigenlijk alleen nog maar backing vocals nodig. Toen Jennifer Hudson bekend werd door deelname aan het tv programma American Idol in 2004 (dat ze niet won overigens) had ik haar hetzelfde advies gegeven, beter garnalen pellen dan in de schaduw blijven van de diva’s en geen geld verdienen en floppen. De kickstart van haar carriere was uiteraard de rol in de film Dreamgirls waar ze zelfs een Golden Globe EN een Oscar voor ontving. Haar eerste album in 2008 was goed maar geen cashknaller ondanks de samenwerking hierop met oa. Ne-Yo, Timbaland, Diane Warren en Stargate. Ze kreeg wel de Grammy voor beste R&B album dus F**** de kassatransacties. Op dit album werkt ze samen met Ryan Tedder, Alicia Keys, Swizz Beatz, Rich Harrison, Ne-Yo and Stargate. Wat een stem, wat een productie en het is een bereplaat geworden. Van uptempo to power balled met als afsluiter een heuse, marysweetmotherjesus gospelsong. Als ik geld had liet ik haar voeten in Las Vegas in beton gieten en een concertzaal en een hotel eromheen bouwen. 365 dagen per jaar volle bak. Benieuwd hoe de verkoopcijfers zijn dit keer, ze verdient het.
AdiJos

Ps.1 Ze speelt ook een rol in de film ‘Winnie’, een zogenaamde ‘Biopic'(biografische film) over het leven van Winnie Mandela die later dit jaar uitkomt.
Ps.2 Getuige de vele verschillende foto’s die je kunt vinden lijdt ze aan de Oprah Winfrey ziekte, 50kg op 50kg af. Nu is het dus even af.

Beste Tracks: ‘Don’t Look Down’, ‘Still Here’ en ‘I Remember Me’
Slechtste Track: ‘Angel’
5 sterren

Nicole Scherzinger – Killer Love (2011)

Nicole Scherzinger heeft er nooit een geheim van gemaakt: al in haar tijd bij de Pussycat Dolls was een eigen carrière het hogere doel. Ze heeft hem te pakken, maar kreeg hem niet kado. Al sinds 2006 is er gewerkt aan het debuutalbum van deze Amerikaanse. Er was ook al een titel: ‘Her Name is Nicole’. Toch zul je er tevergeefs naar zoeken in de uitverkoopbakken van ITunes, want na twee geflopte singles trok de platenmaatschappij de stekker uit het project. Met de spreekwoordelijke staart tussen de benen sloot Nicole zich weer aan bij de Pussycat Dolls en schreef mee aan het album ‘Doll Domination’.
Daarna was het echt afgelopen met de poezelige popjes en kon Scherzinger haar soloalbum afstoffen. Daarbij kreeg ze hulp van producers als RedOne (Lady Gaga), The-Dream (Rihanna) en StarGate (Ne-Yo). Zanger/rapper Ne-Yo zelf deed ook een duit in het zakje en schreef een aantal nummers. De productie van ‘Killer Love’ is dan ook moddervet te noemen. Maar dat kan niet verhullen dat er een paar mindere nummers op terecht zijn gekomen. Zoals ik vorige week iemand hoorde zeggen: “Je kunt een drol door de paneermeel rollen, het wordt nooit een kroketje.”
Toch staat er genoeg op om enthousiast van te worden. Het is sowieso een opluchting dat het wat geforceerde hijgerige gedoe van de Pussycat Dolls achterwege is gebleven. Daarnaast verkent Scherzinger dapper het muzikale spectrum. Soms is het dance, dan meer pop. Een enkele track zou zo op een album van Kelly Clarkson kunnen staan. De eerste single ‘Poison’ flopte in Nederland, maar dat was niet terecht. De tweede ‘Don’t Hold Your Breath’ staat momenteel 1 in de UK Top 40 en is zeker één van de beste tracks. Ander hoogtepunt is een verrassende samenwerking met good-old Sting op ‘Power’s Out’.
‘Killer Love’ is vandaag uitgekomen. 21 Maart is de dag dat de lente begint én de solocarrière van Nicole Scherzinger.

Beste Tracks: ‘Don’t Hold Your Breath’, ‘You Will Be Loved’, ‘Power’s Out’
Slechtste Tracks: ‘Everybody’, ‘Desperate’
4 sterren

Rumer – Seasons Of My Soul (2010)

Dubuutalbum van de in 1979 geboren (in Pakistan) Sarah Joyce die in haar thuisland UK nogal lovend werd ontvangen. Mooie stem (Karen Carpenter/Carole King/Norah Jones) en de gave om mooie songs te schrijven. Klinkt goed, akoestische orkestbak maarrrrrrrr sjesis wat een saaie boel. Met de kerst in het restaurant, in de hotel lobby, in de lift ok maar ik val er bij in een remslaap en word pas wakker als de lente echt begint.
AdiJos

Beste Tracks: ‘Am I Forgiven’ en ‘Goodbye Girl’
Slechtste Tracks: de andere 9
1 ster

Holy Ghost! – Holy Ghost! (2011)

Net in Paradiso gestaan deze jeugdvrinden Nick Millhiser en Alex Frankel. Misschien soms vocaal (en instrumentaal trouwens ook) had het iets uitdagender gemogen maar in de laatste track hoor ik toch opeens een gitaar en een koortje. Iets te laat misschien? Nee hoor, ook de rest van het album is uitstekend gelukt. 2011 dance en disco volgens deze New Yorkers beloofd meer voor in de toekomst. ‘Hold On’, supertrack, is trouwens al een nummer uit 2008 dus het werd tijd dat ze er een album omheen gingen bouwen. Lekker vrijdagavond album.
AdiJos

Beste Track: ‘Some Children’, ‘Static On The Wire’ en ‘Hold On’
Slechtste Track: ‘Say My Name’
4 sterren