Hurts – Miracles (CDS 2012)

Hurts1Het succesvolle debuutalbum ‘Happiness (2010)’ van deze synthynichten nog regelmatig draaiende smacht de hele wereld natuurlijk naar nieuw werk. Het nieuws is dat 11 maart staat als releasedatum voor de nieuwe hele ‘Exile’ plaat, de leadsingle is vorige week uitgekomen en heet ‘Miracles’. Luister en oordeel zelf, dan slik ik de loftrompet nog even in en bewaar ik die nog even voor als het hele album uit komt……

Snow Patrol – Called Out In The Dark (EP 2011)

Als een behoorlijke Snow Patrol fan was ik erg nieuwsgierig naar nieuw materiaal en met de singletrack ‘Called Out In The Dark’ helmaal in m’n nopjes, die gaat nog steeds hard op de speakers. Nu de hele EP uit is startte ik deze met net zoveel enthousiasme en raad wat, die is compleet verdwenen. ‘Fallen Empires’ is een aardige b kant of album track die je (als fan) een keer gehoord moet hebben, ‘My Brothers’ blijft ook na twee keer horen niet hangen of beklijven en ‘I’m Ready’ is mooi, fragile en hoort op het album thuis en niet op deze EP. Nee, dan ‘Called Out In The Dark’, nu ook met gave videoclip, geweldige track, ze hadden het daarbij moeten houden. Wachten is nu op het album.

Owl City – All Things Bright And Beautiful (2011)

Dromerige One Trick Pony met bubblegum synthpop of een serieuze blijver in de scene? Oordeel zelf, dit is z’n vierde album en van de vorige ‘Ocean Eyes (2009)’ kwam natuurlijk de knaller ‘Fireflies’ (US nr.1 en in NL 10!! weken op nr.1). Daarna nog een veel kleinere hit met ‘Vanilla Twilight’ en daarna stil. Zijn ietwat dunne stem in combinatie met de knetter electronische muziek is zeker uniek te noemen, ook op dit nieuwe album. Hier en daar met gitaren en hij probeert ook echt zo nu en dan wat ruigere en sneller muziek te maken met ‘Kamikaze’ en ‘The Yacht Club’ maar echt overtuigende rockpop wordt het niet. Hij heeft de hulp ingeroepen van Shawn Chrystopher die met ‘Aligator Sky’ mogelijk samen een hit gaan scoren. Zangeres Lights laat zich in ‘The Yachtclub’ horen en in ‘Honey and the Bee’ laat zangers Breanne Düren zich flink door de stemprocessor halen. Er staan zeker een paar potentieeltjes op maar een heel album (13 tracks) is echt te veel van het goede voor mij.
Hij bedankt z’n fans trouwens op zijn website voor hun vertrouwen tot op heden en zegt ook “I am filled with more gratitude than my fingers can type into words for you to read on a computer screen. I am blessed beyond imagination and I really truly treasure your willingness to listen”, aldus Adam Young. Ik hoor het MJ achtige ‘I Love You All’ er achteraan in gedachten;o)
AdiJos

Ps. ‘Dreams’ is een ‘Fireflies’ 2.0 geworden, lekker maar meer van hetzelfde dus.

Beste Tracks: ‘Galaxies’, ‘Kamikaze’, ‘Alligator Sky’ en ‘The Real World’
Slechtste Track: ‘Hostpital Flowers’
3 sterren

Mirrors – Look At Me (CDS 2011)

Uit Brighton komt deze synthpop en van het album ‘Lights And Offerings’komt hun eerste single Look At Me (De alarmschijf op josbisschop.com zullen we maar even zeggen) Orchestral Manouvres in the Dark/Blancmange achtige sound maar ik hou d’r van. Binnenkort het album review, tot die tijd draai ik dit wel grijs.

The Human League – Credo (2011)

Deze in 77 opgerichte band doet het nog steeds, de nog over gebleven drie meiden dan;o) (2 anderen begonnen toen niet onverdienstelijk Heaven 17)
Er zijn nummers van ze, al zijn ze oud, waarvan mijn radio/speler nog steeds op standje 10 gaat. Voor de zekerheid het foto’tje van Philip Oakey, Joanne Catherall en Susan Ann Sulley maar even toegevoegd. Je kan ze maar herkennen.
Anders doe je dat wel aan de muziek, ook van dit nieuwe album spatten de herkenbare electronica en vocalen. Hits? Ik vrees van niet, sterker nog, na het afluisteren komt hij er bij mij niet meer in. Te expirimenteel voor het grote publiek, er zullen ongetwijfeld nog fans zijn die dit kunnen waarderen, deze nieuwe 11 tracks, maar er haken er ook genoeg af helaas. Die zetten lekker hard ‘Tell Me When’ of ‘Hard Times’ op.
AdiJos

Beste Tracks: ‘Night People’ en ‘Never Let Me Go’
Slechtste Tracks: de rest
1 ster voor de moeite (grap ligt te veel voor de hand)