Avicii vs Nicky Romero – I Could Be The One (CDS 2013)

avicii-nicky-romero-i-could-be-the-oneEind vorig jaar uitgekomen, deze nieuwe vette track van Avicci (23 jarige Zweed) en Nicky Romero (24 jarige Nederlander). De eerste is natuurlijk veel belovend met zijn nu al staat van dienst en de laatstgenoemde man uit Amerongen was al veelbelovend door samenwerkingen in het verleden met Tiësto, Fedde le Grand, Sander van Doorn, David Guetta, Calvin Harris en nu dus Avicci. Ik was de clip vergeten toe te voegen, GEWELDIG, maakt het perfecte plaatje voor een grote hit compleet.

George Michael – White Light (CDS 2012)

Hoe kan je als singer songwriter het beste je bijna dood ervaring delen? Juist met nieuwe muziek natuurlijk. Het geval wil dat de plaat vanmorgen in premiere ging op radio stations all over the world en de pre sale is begonnen. House/Electronisch maar ook Funky zoals we van hem gewend zijn. ‘I’m Alive’ is de subtitel en eerlijk is eerlijk, ik moet er niet aan denken dat er geen nieuw materiaal van George meer zou komen. Album is onderweg naar het schijnt. Tot die tijd kan ik het prima op ‘White Light’. Nu ook de clip erbij, mooi gemaakt, met Kate Moss in de hoofdrol en George zelf natuurlijk, de medicijnen hebben hem wel ietsje doen aankomen vrees ik;o)

Loreen – Euphoria (CDS 2012)

Deze Loreen (Lorine Zineb Noka Talhaoui) uit Marokko afkomstig deed in 2004 mee aan Zweedse versie van Idols en werd 4de. Gisteravond deed ze voor hetzelfde land mee aan het Eurovisie Songfestival en werd 1ste. Gaat er eindelijk weer eens een vette hit ontstaan vanuit dit ietwat stoffige, roze, kansloze avondje Europa politiek?
Ik mag het hopen want dit is qua act, zang en productie een wereldhit zeker waard.

Studio Killers – Eros and Apollo (CDS 2012)

Daar was tie opeens vorige week, in ieder geval in mijn beleving dan, de nieuwe Studio Killers. Deze Scandinavische virtuele groep muzikanten, we zullen ze waarschijnlijk nooit op een podium zien, heeft na ‘Bouncer’ de smaak te pakken. Daar mogen we nog elke dag op de radio van nagenieten maar een nieuwe plaat was al even welkom. Dit ‘Eros and Apollo’ zou je als ‘Bouncer’ deel II kunnen beschouwen, direct herkenbaar, aanstekelijk en een dikke toekomstig HIT. In de video spelen de eerder geintroduceerde striptekenmeisjes weer de hoofdrol. Mij benieuwen hoe lang ze dat volhouden. De single, ‘Eros and Apollo’, HEERLIJK!!!!

LeLe – En Piere (CDS 2012)

Misschien dat je ‘Skinny Jeans’ (ze waren de mode ver vooruit) nog kent of ‘Neen’ van eerder dit jaar en anders gaat deze voorlopig zeker in je kop zitten. ‘En Piere’ gaat over een voice-over uit de oudheid (Piere van Ostade) maar eigenlijk blijft het een purberaal, soms tekstueel geniaal met opzwepende vette beats dikke dansplaat. Het album ‘Party Time’ heb ik nog niet afgeluisterd maar dat gaat nu snel gebeuren!!!

Keane – Silenced By The Night (Alesso Remix)(CDS 2012)

Het wachten -was- natuurlijk op de eerste vette remix en hier is tie dan. Van de rijzende Zweedse ster Alesso is hier een remix van Silenced By The Night. En wat voor eentje. Het keyboard intro leent zich natuurlijk uitermate voor een floorfiller dancemix. Helaas onderstaand alleen nog de radio rip versie, met afkondiging van de BBC Radio One presentator. We gaan op zoek naar de orginele, als die er is/komt, dan vervang ik onderstaande links.