Lisa Lois – Silhouette (CDS 2013)

Lisa_Lois_1Holy smoke, de nieuwe Lisa Lois ‘Sihouettes’, hele vette track. Dat ze kon zingen wisten we, het probleem in Nederland is vaak het juiste liedje. Schot in de roos dit. Net als haar 1ste album ‘Smoke’ trouwens van alweer 2009. Het nieuwe album komt er nu dan eindelijk bijna aan, eerder zei ze, het komt niet eerder uit dan dat het helemaal goed is, dan maar langer wachten…..


Bo Saris (Boris) – She’s On Fire (CDS 2012)

We kennen hem als de getalenteerde Boris die het maar niet voor elkaar weet te krijgen hits te scoren (als hij dat al wil). Na het winnen van Idols een aantal albums en singles verder, die overigens stuk voor stuk super waren, verhuisde hij naar Engeland. Een Britse site schrijft: “He wanted a change from being a big fish in a little sea” over zijn Nederlandse carriere. Misschien was zijn talent inderdaad wel te groot voor Nederland of z’n ego? In ieder geval komt hij weer, als vanouds, met een briljant liedje.

Alain Clark – Let Some Air In (CDS 2012)

De hele week denk ik al bij het instarten van ‘Let Some Air In’ op de radio dat Prince een nieuwe singele heeft. Wat een compliment is dat voor Alain’s nieuwe plaat. De releaseparty van het hele album ‘Generation Love Revival’ was afgelopen week reeds en het album is ook uit. Deze gaat snel in de player en daar hoor je snel meer over. Deze single in ieder geval, TOP! Op repeat!!!!!

Trijntje Oosterhuis – Wrecks We Adore (2012)

We kennen het verhaal, Trijn vroeg “Anouk wil je 1 track voor me schrijven?”. “Nee” zei Nouk, “Een heel album wel!!”. Gelukkig kunnen we achteraf concluderen. De pop/rock liefhebber had Trijntje allang in het zondagmiddagmatinee-jazz/ballad-boring-slaap rustig in- hoekje van de muziek opgeborgen en nu, zorgt Anouk en haar productieteam ervoor, dat ze terug is op het pop podium. Wat een productie, de stem van Trijn, de handtekening van Anouk. Aces on their places zou je kunnen zeggen. ‘Happiness’ knalt al weken uit de speakers, nu kun je alle tracks hard zetten maar vooral ‘What About My Heart’, ‘We Are Gold’. ‘Nothing At All’ en ‘Knocked Out’. Jammer dat er nog altijd voor fade-outs wordt gekozen, ik zou wel eens een goede reden willen horen van de producers. Nog een dingetje dan, de cover foto is zo geretoucheerd dat ze niet meer op zichzelf lijkt(bovenstaand is niet de coverfoto van het album). Ook jammer want de muziek, die is geweldig.
5 sterren

Emeli Sandé – Our Version Of Events (2012)

Als kersverse winnares van de Critics’ Choice Award op de Brit Awards mag ze trots zijn op dit album, op het hele afgelopen jaar en wat ze tot dusver heeft bereikt als singer/songwriter. Was ze al eerder de huisleverancier van songs- en favoriet van Simon Cowell nu dus ook zelf succesvol als zangeres. ‘Heaven’ was geen onverdienstelijke aftrap vorig jaar en staat ook nu als eerste op dit album. De Soul en R&B getinte songs variëren van up tot low tempo en van piano tot toetsen en gitaar in de lead. Creatief en met een eigen geluid kunnen we hopelijk nog jaren van haar muziek genieten. Geen echte missers op dit album maar ‘Breaking The Low’ en ‘Where I Sleep’ zijn de mindere tracks. Hoogtepunt is de laatste track wat mij betreft ‘Read All About It’. Het volgende album wordt vast wel 5 sterren. Onderstaand een schitterende akoustische versie van ‘Next To Me’ uit Jools Holland’s show.

Beste Tracks: ‘Heaven’, ‘My Kind Of Love’, ‘Mountains’, ‘Next To Me’ en ‘Read All About It’
Slechtste Tracks: geen
4 sterren

Emeli Sandé – Next To Me (CDS 2012)

Het kersverse album ‘Our Version of Events’ moet ik nog afluisteren dus die komt nog aan bod, nu eerst de single, GEWELDIG. Wat kan die meid schrijven/zingen. Ze bracht dit ‘Next To Me’ al live in Ahoy in december als voorprogramma van Coldplay. Ik lust er wel pap van. En ja, blijf ik alles wat zij uitbrengt posten hier? Het antwoord is JA, als het zo goed blijft als wat ze nu maakt, JA!!!

Amy Winehouse – Lioness: Hidden Treasures (2011)

We kunnen hier lang of kort over reviewen en praten, de discussie is en blijft altijd wie er het meeste van geniet, van een nieuw album na het overlijden van de artiest, de fans of de familie. Feit blijft, deze dame had het talent, was uniek in haar stijl en met deze, al dan niet nieuwe, 12 tracks kunnen we onze collectie maar mooi weer uitbreiden en genieten van haar stem. Voor mij blijft dat het teveel jazz is en te weinig pop maar daar zullen de meningen over uiteenlopen. Koop, luister en oordeel zelf. Vijf heldere sterren krijgt ze in ieder geval.

Beste Tracks: ‘Our Day Will Come’, ‘Like Smoke’ feat. Nas, ‘The Girl From Ipenema’, ‘Tears Dry’ Original Version en ‘Will You Still Love Me’
Slechtste Tracks: ‘Valerie’ en ‘Tears Dry’, de oorspronkelijke bekendere versies zijn stukken beter.
5 Sterren

Lenny Kravitz – Black and White America (CDS 2011)

Deze held had natuurlijk mooi een kalkoenkraker kunnen scoren tijdens Thanksgiving met deze single maar daar is tie dan weer net te laat voor. Wat een plaat weer. De albumfans hoef ik niets meer te vertellen want die kennen deze track maar voor de rest van de mensen, hohoho, wat is dit weer lekker. Niet echt een ‘seasons greeting’ misschien maar who cares. En dan de rest van dit album, koop m voor het geval hij aan je voorbij is gegaan. A.s. vrijdag staat hij trouwens ook live in The Voice.