Armin van Buuren ft. Trevor Guthrie – This Is What It Feels Like (CDS 2013)

Wat een dag gisteren en wat een mooie koningin hebben we gekregen. De koning van gisteren was eigenlijk natuurlijk Armin van Buuren. Z’n aandeel in de Bolero was wat mager maar er stond een schuif bij de eindregie niet helemaal open heb ik begrepen. Ook was het de bedoeling, kreeg hij vlak voor het optreden door, dat Armin tijdens zijn optreden naar de boot van de Alex en Max zou lopen om ze daar een hand te geven. Armin had daar wat moeite mee omdat hij toch met een optreden bezig was en een paar duizend man voor z’n neus had te vermaken, reactie van Alex was toen: “als Armin niet naar ons kan komen, komen we naar Armin”!!!!! Luister ook naar Track Delight van week 15.

Eric Prydz – Every Day (CDS 2012)

Voor het grote publiek sinds 2004 ‘Call on Me’ waarschijnlijk buiten beeld geweest deze zweedse DJ en remixer maar stil zitten heeft hij niet gedaan. Deze track zou wel weer eens de hitparade kunnen bereiken en is in een aantal verschillende mixen te verkrijgen. Als de clip, die nog moet komen waarschijnlijk want ik kan hem niet vinden, net zo gaat lopen als die van ‘Call On Me’ die bijna 40 MILJOEN keer bekeken is zal het wel lukken met deze plaat. Voor de fans ook die video toegevoegd;o)


George Michael – White Light (CDS 2012)

Hoe kan je als singer songwriter het beste je bijna dood ervaring delen? Juist met nieuwe muziek natuurlijk. Het geval wil dat de plaat vanmorgen in premiere ging op radio stations all over the world en de pre sale is begonnen. House/Electronisch maar ook Funky zoals we van hem gewend zijn. ‘I’m Alive’ is de subtitel en eerlijk is eerlijk, ik moet er niet aan denken dat er geen nieuw materiaal van George meer zou komen. Album is onderweg naar het schijnt. Tot die tijd kan ik het prima op ‘White Light’. Nu ook de clip erbij, mooi gemaakt, met Kate Moss in de hoofdrol en George zelf natuurlijk, de medicijnen hebben hem wel ietsje doen aankomen vrees ik;o)

Studio Killers – Eros and Apollo (CDS 2012)

Daar was tie opeens vorige week, in ieder geval in mijn beleving dan, de nieuwe Studio Killers. Deze Scandinavische virtuele groep muzikanten, we zullen ze waarschijnlijk nooit op een podium zien, heeft na ‘Bouncer’ de smaak te pakken. Daar mogen we nog elke dag op de radio van nagenieten maar een nieuwe plaat was al even welkom. Dit ‘Eros and Apollo’ zou je als ‘Bouncer’ deel II kunnen beschouwen, direct herkenbaar, aanstekelijk en een dikke toekomstig HIT. In de video spelen de eerder geintroduceerde striptekenmeisjes weer de hoofdrol. Mij benieuwen hoe lang ze dat volhouden. De single, ‘Eros and Apollo’, HEERLIJK!!!!

C2C – Down The Road (2012)

Wat een superplaat is dit zeg, wordt nogal serious afgetrapt op 3FM maar terecht. Dit Franse dj clubje van 4 man sterk heeft nu hun eerste EP uit met daarop 5 tracks. Hieronder vind je er twee waarvan ‘Down The Road’ de single is, en VET.
Luister ook eens naar de Irfane (Outlines) Remix), ook niet te versmaden.


Knife Party – Internet Friends (CDS 2011)

De originaliteisprijs is alvast vergeven voor 2012, dit ‘Internet Friends’ is geweldig, luister maar, wat een taalgebruik, geluiden en samples, supervet. Knife Party is een ‘side project’ van de Brits/Australische Rob Swire, Gareth McGrillen, en Paul Harding die onder de naam Pendulum al sinds 2002 een band vormen. Beware of explicit language trouwens. Ik beschouw deze als gepast grappig in dit genre;o)

Knife Party – Internet Friends by Knife Party

David Guetta – Nothing But The Beat (2011)

Zelden zoveel artiesten op 1 album gezien en ik heb dus ook nog nooit zoveel tags ingevuld bij 1 bericht. David Guetta presteert het om met Sia, Flo Rida, Nicki Minaj, Taio Cruz, Ludacris, Snoop Dogg, Usher, Will I Am, Chris Brown, Lil Wayne, Akon, Timboland, Dev, Jennifer Hudson, Jessie J, Afrojack en Avicii op deze plaat ‘samen’ te werken en ik zou toch eens over z’n schouder willen meekijken of dat nou zo’n creatief samenwerkingsverband is als ik graag zou willen denken. Denk ook dat er artiesten zijn die roepen, ga je goddelijke gang en zorg dat ik een hit krijg, ik zing het wel in. Deze hitmachine zou de hele eerste cd, de vocale zeg maar want de tweede is instrumentaal, alle 12 tracks zo op single kunnen uitbrengen als dat al niet is gebeurd trouwens want ‘Sweat’, ‘Where Them Girls At’ (eentonige track en geen sterke opening van het album maar wel een hit) en op dit moment ‘Titanium’ staan al als een huis in de hitparade. ‘Little Bad Girl’ met Taio Cruz & Ludacris moet je ook luisteren, wat een vette rap zit daar in zeg maar eigenlijk geldt dat MOETEN luisteren voor het hele album tenzij….., de titel zegt het al, je de clubbeats zat wordt want daar gaat het hier om. Verwacht geen tearjurking lyrics want die krijg je niet, misschien ‘Without U’ met Usher uitgezonderd. O ja, Jennifer Hudson komt in de UK al binnen in de top 40 met ‘Night Of Your Life’, haar gun ik ook zeer zeker weer eens een dikke hit.

Beste Tracks: ‘Titanium’, ‘Sweat’, ‘Nothing Really Matters’ en ‘Night Of Your Life’
Slechtste Track: ‘Toy Story’
4 sterren

Stereo MCs – Emperors Nightingale (2011)

Wie kent ze niet, in ’92 doorgebroken met de hit ‘Connected’ (wereldplaat) maar toen bestonden ze al 7 jaar en staan dus al bijna 27 jaar garant voor dansbare britse hip-hop, soul, house en electro pop. Als laatste album vind ik Double Bubble (2008) en dus nu ‘Emperors Nightingale’ die je MOET beluisteren/kopen. De opening is een instrumentaal spannend openingsmuziekje die als 12de track z’n finale krijgt en het album als een speeldoos die nooit ophoud wegfade. Daar tussenin echter zitten juweeltjes met een aantal hoogtepunten. ‘Boy’ bijvoorbeeld waarin Jamie Cullum zo te horen achter de piano heeft plaatsgenomen maar z’n mond mag dichthouden in deze song. Leuke video ook en deze is te downloaden (gratis) op hun site. Tekstueel ook grappig: “Now that I’m a man, my tools are in the van, wanna see the games on Sunday’s, and maybe check her friends”.
De enige song die ik echt niet begrijp is ‘Desert Song’ en eigenlijk ook de reprise, hierdoor gaat de plaat als een nachtkaars uit, en krijgt hij ook geen 5 sterren.
AdiJos

Beste Tracks: ‘Boy’, ‘Far Out Feeling’, ‘Manner’
Slechtste Tracks: ‘Desert Song’ en ‘Wooden Heart reprise’
4 sterren